Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

LGS Velilerine Tavsiyeler – 8.Sınıf Velilerine Tavsiyeler

LGS sürecinde öğrencinizin yanında olabilmek, süreci en iyi ve verimli şekilde geçirebilmek için LGS velilerine tavsiyeler yazımız sizlerle!

3 dakikalık okuma
Sümeyye tarafından yazıldı, 16.07.2021
LGS Velilerine Tavsiyeler – 8.Sınıf Velilerine Tavsiyeler

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Sınava hazırlık sürecinde öğrencinin zaman zaman streslendiği zaman zaman kaygılandığı anlar olabilir. Her öğrenci ailesinin bu zorlu yolculukta elinden tutarak kendisine eşlik etmesini ister, bu sebeple siz değerli 8. sınıf velilerine çocuğunuza bu yolculukta eşlik ederken yardımcı olabilecek LGS velilerine tavsiyeler yazımızı hazırladık.

LGS Velilerine Tavsiyeler

Sınav senesi uzun ve zorlu bir maraton. Bu süreçte öğrencinin zaman zaman streslendiği zaman zaman kaygılandığı anlar olabilir. Her öğrenci ailesinin bu zorlu yolculukta elinden tutarak kendisine eşlik etmesini ister, bu sebeple siz değerli velilerin desteği çocuklarınız için çok kıymetli ve teşvik edici olacaktır. Aklınızda “nasıl destek sağlarım, nasıl davranmalıyım, onun yanında olduğumu nasıl hissettiririm” gibi sorular olabilir, siz 8. sınıf velilerine bu süreçte faydalı olabileceğini düşündüğümüz birkaç tavsiyemiz olacak. Umarım siz değerli veliler çocuklarınızın yanında olurken, bizler de tavsiyelerimiz ile sizin yanınızda olarak çocuğunuzun bu maratonu başarıyla tamamlamasına katkı sağlayabiliriz. Keyifli okumalar!

Çocuğunuzu diğer öğrenciler ile karşılaştırmaktan olabildiğince kaçının.

Bazen çevrenizdeki başarılı olmuş öğrencileri görüp bu öğrencileri çocuğunuza örnek gösteriyor olabilirsiniz. Bu süreçte öğrencinin başarılı olmuş kişileri görmesi elbette teşvik edici olacaktır ancak bu durum “X 95 puan aldı, sen neden 90 aldın?” gibi karşılaştırmalar yaparak gösterilmemelidir. Bu durumda öğrenci kendisini baskı altında hissedebilir ve bu baskı sebebiyle sınav anında kendi başarısının altında performans sergileyebilir. Bu durumu önlemek için sizlere önerimiz kendi yaşıtlarının başarılı örneklerinden çok dünyada başarılı girişimlere imza atmış kişilerin veya çevrenizde öğrenciden yaşça büyük başarılı kişilerin örneklerini göstermeniz olacaktır. Bu örnekleri ise karşılaştırma yapmadığınızı hissettirerek çocuğunuza göstermelisiniz. Bu şekilde gösterilen örnekler motivasyon sağlayıcı ve teşvik edici olacaktır.

Yol haritası çizerken çocuğunuzun şoför koltuğunda oturmasına izin verin.

Bu süreçte sizler çocuğunuzun başarılı olması için çaba gösteriyor ve bunun için elinizden geleni yapıyor olabilirsiniz ancak bu yolculuk biricik ve hedefler kişiye özel olmalı. Öğrenciye elbette destek olmalısınız, yalnızca tüm sorumluluğu siz üstlenmemelisiniz. Sınav anında öğrencinin tek başına olacağını bilmeli; süreç içerisinde öğrencinin gerekirse bireysel hareket etmesine ve programı kendisinin belirlemesine izin vermelisiniz. Yanlış noktaları belirtmek isteyebilirsiniz, unutulmaması gereken nokta atılan her adımın öğrenciyle işbirliği içinde olarak atılması gerektiğidir. Öğrencinin görev alması hem sınav anı için destekleyici olacaktır, hem de ilerde atacağı her adımda kendisinden emin olmasına katkı sağlayacaktır.

Çocuğunuzu baskılayıcı cümleler kurmaktan kaçının.

Bazen veliler bu süreçte oldukça fazla çaba harcıyor, bu çabalar çok değerli olmasına rağmen öğrenciye her fırsatta dile getiriliyor. “Senin için çaba harcıyoruz, özel ders aldırdık, seni özel okula gönderdik, sen de başar artık!” gibi cümleler çoğu öğrencinin başarısının düşmesine sebep oluyor. Bunun yerine “ne yaparsan yap senin yanındayız” izlenimi vermek çok daha faydalı olacaktır. Sınavın çocuğunuzdan önemli olmadığını hissettirmekten sakınmayın.

Çocuğunuzun sosyal aktivitelere katılmasını teşvik edin.

Bu zorlu süreçte bazen öğrencinin tek işlevi ders çalışmak gibi bir algı oluşabiliyor. Oysa öğrencinin katıldığı sosyal aktiviteler; spor, tiyatro, sinema gibi faaliyetler aslında öğrencinin zinde kalmasına ve sınav sürecini başarıyla tamamlamasına katkı sağlayabilecek alanlar. Çocuğunuza bu alanları sağlamaktan kaçınmayın. Gerekirse bireysel gerekirse sizin de dahil olduğunuz faaliyetler hem sizi hem de öğrenciyi motive ve dinç tutacaktır.

Endişelerinizi çocuklarınıza yansıtmaktan kaçının.

Çocuğunuzun başarısına ve akademik hayatına dair endişeler duyuyor olabilirsiniz ancak bu endişelerinizi ve kaygılarınızı çocuğunuza yansıtmaktan kaçınmalısınız. Çünkü öğrenci bu endişeyi hissederse kendisine ait olmayan bu duyguyu içselleştirebilir ve sınav stresi ve endişesi artabilir.

☀️☀️

LGS Velilerine Tavsiyeler – LGS’ye Hazırlanan Öğrenci Velilerine Tavsiyeler

LGS hazırlık sürecinde de Kunduz öğrencinizin yanında!  Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.
Uygulamada öğrenciniz hazırlanmış, tüm konuları öğrenebileceği premium içerik ders videolarını incelemeyi unutmayın!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL