Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Açık Oturum Konu Anlatımı ve Örnek Soru Çözümü

Açık Oturum konu anlatımı ve soru çözümü, Kunduz eğitmenimiz tarafından hazırlandı! Açık Oturum hakkında bilmen gerekenler bu yazıda!

2 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 29.03.2021
Açık Oturum Konu Anlatımı ve Örnek Soru Çözümü

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Açık Oturum, AYT Edebiyat testinde sorulan konulardan biri. Anlam sorularından farklı olarak bu yazın tür ile ilgili öğrenmen gereken bazı tanımlar, kavramlar mevcut. Bu konu ile ilgili notlara göz attıktan sonra rahatlıkla soru çözebileceğine eminiz! Şimdi birlikte Açık Oturum konusunu keşfedelim!

Bu konu anlatımı, Kunduz eğitmenimiz Buğrahan Hoca tarafından hazırlanmıştır.

Açık Oturum Konu Anlatımı

Alanında uzman kişilerin toplumu ilgilendiren önemli bir konu hakkında oturumu yöneten bir başkan eşliğinde ve izleyiciler (veya dinleyiciler) önünde yaptığı tartışmaya açık oturum denir. Bir salonda yapılabildiği gibi televizyon ve radyo aracılığıyla da geniş kitlelere ulaşabilir. Katılımcı sayısı en fazla altı olabilir.

Oturum öncesinde katılımcı uzmanlar konu hakkında bilgilendirilir ve belirli bir hazırlık yaparak oturuma katılırlar. Başkan, oturumu yönetir ve tartışmanın doğru bir şekilde akmasını sağlar. Oturum öncesinde konuyu tanıtır, katılımcılara eşit süre verir, sorular sorarak oturumu devam ettirir, konu dışına çıkılmaması için yönlendirmeler yapar ve oturumun sonunda tartışılanları dinleyiciler için özetler.

Açık oturumda tartışmadan bahsederken bu tartışmanın birbirine üstün gelme veya kendi fikrini kanıtlama tartışması olmadığı unutulmamalıdır. Katılımcılar başkanın yönlendirmesiyle sırayla belirli bir süre dahilinde söz alır, birbirine saygılı davranır ve açık oturumun konusu hakkında bilgi paylaşımında bulunurlar.

Örnek Soru Çözümü

Bu konu anlatım yazımızın sonuna geldik! Türk Dili ve Edebiyatı eğitmenimiz Buğrahan Hoca, bu konuyla ilgili bilmen gereken temel bilgileri bu yazıda özetlemeye çalıştı. Konuyu tam olarak anlamak için bol bol soru çözümü yapmak da çok önemli. Bu konuya ait tanımları ve kavramları gördükten sonra bol bol pratik yapmalısın. Konu anlatımı yazılarımıza göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB Kaynaklarını da incelemen faydalı olabilir. Kunduz’da şu ana kadar, bu konuda binlerce soru alanında uzman Türk Dili ve Edebiyatı eğitmenleri tarafından çözüldü. Şimdi o sorulardan birkaçı senin için burada. Daha fazla Açık Oturum sorusu ve detaylı çözümlerini görmek istersen, aşağıdaki butona tıklayabilirsin!?

Geniş kitleleri ilgilendiren konular seçilir. Alanında uzman kişiler davet edilir. Yoğun tartışmalar yaşanır. Tartışmacıların tarafları vardır. Konuşmacılar, farklı görüşleri savunur. Yukarıda özellikleri verilen sözlü anlatım türü aşağıdakilerden hangisidir?

Türkçe

Açık Oturum

Geniş kitleleri ilgilendiren konular seçilir. Alanında uzman kişiler davet edilir. Yoğun tartışmalar yaşanır. Tartışmacıların tarafları vardır. Konuşmacılar, farklı görüşleri savunur. Yukarıda özellikleri verilen sözlü anlatım türü aşağıdakilerden hangisidir?

☀️☀️☀️

Her ders için değişmeyen kilit nokta bol bol soru çözümü ile pratik yapmak. Çözemediğin sorulara yanıt bulmak istiyorsan sınava hazırlık sürecinde Kunduz hep yanında!Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL