Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Kesme İşareti – Noktalama İşaretleri – Türkçe LGS Ders Notları

Eğik Çizgi, İki Nokta, Kesme İşareti, Kısa Çizgi, Nokta, Virgül... Noktalama İşaretleri hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!

4 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 27.09.2020
Kesme İşareti – Noktalama İşaretleri – Türkçe LGS Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına ve özetlere bakmaya ihtiyaç duyabilirsin.? Tekrar yaparken veya soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, LGS’ye hazırlık sürecinde her konuda mutlaka görmen gereken LGS Türkçe ipuçları, özetleri, notları derlemesi hazırladık!? Bu yazımızda Eğik Çizgi, İki Nokta, Kesme İşareti, Kısa Çizgi, Nokta, Noktalı Virgül, Soru İşareti, Üç Nokta, Ünlem, Uzun Çizgi, Virgül, Yay Ayraç ve çok daha fazlası hakkında bilmen gerekenlerle Noktalama İşaretleri konusuna ait soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Umarız bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!☀️

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Sevil Hoca tarafından hazırlandı. Sevil Hoca, Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi mezunu.12 yıllık öğretmenlik hayatında öğrencilerinin gözlerindeki ışık ona umut oluyor.

Noktalama İşaretleri: Nokta, Virgül, Soru İşareti, Ünlem, Kesme İşareti…

Kesme İşareti

Eğik Çizgi, İki Nokta, Kesme İşareti, Kısa Çizgi, Nokta, Noktalı Virgül, Soru İşareti, Üç Nokta, Ünlem, Uzun Çizgi, Virgül, Yay Ayraç

Türkçe
kesme işareti
iki nokta
kesme işareti
kısa çizgi
nokta
noktalı virgül
soru işareti
üç nokta
ünlem
uzun çizgi
virgül
kesme işareti

???

Şimdi soru çözümlerine devam edebilirsin!?

Türkçe dersinde bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. Yazım Kuralları konusu, LGS Türkçe testi için temel konulardan biri olduğu için iyice pekiştirmen önemli. Eğik Çizgi, İki Nokta, Kesme İşareti, Kısa Çizgi, Nokta, Noktalı Virgül, Soru İşareti, Üç Nokta, Ünlem, Uzun Çizgi, Virgül, Yay Ayraç gibi alt başlıklar pek çok bilgi ve kavram içeriyor. Bu da daha çok soru tipini barındırdığı anlamına gelir. Bu konudan direkt soru gelebildiği gibi, farklı konuların da içinde sıkça geçtiğini görüyoruz. LGS Türkçe ve okul yazılılarında sıklıkla sorulması tercih edilen konulardan biri.

Aşağıdakilerin hangisinde kesme işareti yanlış kullanılmıştır?

Türkçe

Kesme İşareti

Aşağıdakilerin hangisinde kesme işareti yanlış kullanılmıştır?

Bilgileri, tanımları ve önemli ipuçlarını öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekli. Konu anlatımı yazılarımıza göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB Kaynaklarını da incelemen faydalı olabilir.? Türkçe netleri yükseltmedeki anahtar bolca soru çözmek ve yapılamayan soruların doğrusunu öğrenmek. Kunduz’da şu ana kadar, Türkçe dersinden binlerce soru alanında uzman Ortaokul Türkçe eğitmenleri tarafından çözüldü.✅ Noktalama İşaretleri konusuna ait daha fazla soru ve detaylı çözümler görmek istersen, aşağıdaki butona tıklayabilirsin! Uygulamamız içerisinden ücretsiz erişebileceğin soru ve detaylı çözümler ile, bu konudaki hakimiyetini arttırman mümkün!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL