Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Yüzde Nasıl Hesaplanır? – Yüzdeler LGS Ders Notları

Yüzde Nasıl Hesaplanır? Yüzdesi Verilen Çokluğu Bulma ve Problemleri... Yüzdeler hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!

3 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 10.02.2022
Yüzde Nasıl Hesaplanır? – Yüzdeler LGS Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Yüzde Nasıl Hesaplanır sorusundan yola çıkarak hazırladığımız bu yazımızda Bir Çokluğun Belli Bir Yüzdesini Hesaplama, Belli Bir Yüzdesi Verilen Çokluğu Bulma, Bir Çokluğu Başka Bir Çokluğun Yüzdesi Olarak Yazma, Bir Çokluğu Başka Bir Çokluğun Yüzdesi Olarak Yazma, Yüzde Problemleri ve çok daha fazlası hakkında bilmen gerekenler ile Yüzdeler konusuna ait soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle hazırladığımız, LGS’ye hazırlık sürecinde her konuda mutlaka görmen gereken Matematik ipuçları, formülleri, notlarını içeren derlemeler umarız sana yardımcı olur. İyi okumalar!

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Betül Hoca tarafından hazırlandı. Betül Hoca, Yüksel İlhan Alanyalı Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kocaeli Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü mezunu. 2015 senesinden beri aktif olarak 5 – 8. sınıf öğrencilerine özel ders vermekte. Şu an MEB’de öğretmen olarak çalışmakta.



Yüzde Nasıl Hesaplanır? – Yüzde Problemleri

Bir Çokluğun Belli Bir Yüzdesini Hesaplama

çarpma
Yüzde Nasıl Hesaplanır? Yüzdesi Verilen Çokluğu Bulma ve Problemleri... Yüzdeler hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!


Belli Bir Yüzdesi Verilen Çokluğu Bulma

orantı


Bir Çokluğu Başka Bir Çokluğun Yüzdesi Olarak Yazma


yüzdeler


Bir Çokluğu Belirli Bir Yüzde İle Arttırma Ve Azaltma

Yüzde Nasıl Hesaplanır? Yüzdesi Verilen Çokluğu Bulma ve Problemleri... Yüzdeler hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!


Yüzde Problemleri

KDV kar zam


Yüzde Problemleri Soru Çözümleri

Yüzdeler konusunda bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. Yüzdeler konusu, LGS Matematik testi için temel konulardan biri olduğu için iyice pekiştirmen önemli. Bir Çokluğun Belli Bir Yüzdesini Hesaplama, Belli Bir Yüzdesi Verilen Çokluğu Bulma, Bir Çokluğu Başka Bir Çokluğun Yüzdesi Olarak Yazma, Bir Çokluğu Başka Bir Çokluğun Yüzdesi Olarak Yazma, Yüzde Problemleri gibi alt başlıklar pek çok bilgi ve kavram içeriyor. Bu da daha çok soru tipini barındırdığı anlamına gelir. Bu konudan direkt soru gelebildiği gibi, farklı konuların da içinde sıkça geçtiğini görüyoruz. LGS Matematik’te ve okul yazılılarında sıklıkla sorulması tercih edilen konulardan biri.

Bilgileri, tanımları ve önemli ipuçlarını öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekli. Kendi kaynaklarına ek olarak MEB Kaynaklarını da incelemen faydalı olabilir.  Matematik netleri yükseltmedeki anahtar bolca soru çözmek ve yapılamayan soruların doğrusunu öğrenmek. Kunduz’da şu ana kadar, Yüzdeler konulu binlerce soru alanında uzman Ortaokul Matematik eğitmenleri tarafından çözüldü. Soruları aşağıdan inceleyebilirsin.

 Buna göre maliyeti 1000 lira cep telefonunun tüm vergiler eklendikten sonra satış fiyatı kaç lira olur? (TRT Bandrolü: TRT'ye ödenen vergi) (ÖİV: Özel İletişim Vergisi) A) 1490 B) 1505 C) 1525 Yukarıda verilen şeh kaçına eşittir?

MATEMATİK

YÜZDELER

Buna göre maliyeti 1000 lira cep telefonunun tüm vergiler eklendikten sonra satış fiyatı kaç lira olur? (TRT Bandrolü: TRT’ye ödenen vergi) (ÖİV: Özel İletişim Vergisi) A) 1490 B) 1505 C) 1525 Yukarıda verilen şeh kaçına eşittir?

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL