Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

8. Sınıfa Geçenler Yaz Tatilinde Ne Yapmalı

Merhabalar! Artık resmi olarak 8. sınıf olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sen de puanla alan liselerden birine şimdiden yer ayırmak istiyorsan senin için bir yaz tatili rehberimiz var! Hemen başlayalım.

2 dakikalık okuma
Ecem tarafından yazıldı, 26.06.2021
8. Sınıfa Geçenler Yaz Tatilinde Ne Yapmalı

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Merhabalar! Artık resmi olarak 8. sınıf olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sen de puanla alan liselerden birine şimdiden yer ayırmak istiyorsan senin için bir yaz tatili rehberimiz var! 8. sınıfa geçenler yaz tatilinde ne yapmalı senin için anlattık!

8. Sınıfa Geçenler Yaz Tatilinde Ne Yapmalı?

Öncelikle yaz tatili 8. sınıfa geçenler için yani LGS için neden önemli bunu düşünelim. LGS sisteminde tam olarak kısa sürede bilgiyi ve soru tipini öğrenip yapabildiğin değil değil okuma, anlama, yorumlama becerilerinin ölçüldüğü bir mantık görüyoruz. Bu yüzden konulara şimdiden yavaş yavaş başlamak, soruları, sınav sistemini tanımak seni çok daha öne taşıyacak. Konuları sindirmek ve bu becerileri edinmek için daha çok vaktin olacak. Ayrıca eylül ayı geldiğinde konularla ilgili fikrin olarak başlamak okul açıldığında yol haritanı çizmeni çok daha kolaylaştıracak. Peki 8. sınıfa geçenler yaz tatilinde ne yapmalı?

  1. Her zaman okuduğun bir kitabın olsun! Okuma, okuduğunu anlama LGS’nin çok önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu yüzden eğer kitap okuma alışkanlığın yoksa yaz bunun için mükemmel bir zaman. Okumaya en sevdiğin türden başlayabilirsin. Önemli olan bir başlangıç noktası yakalamak. Eğer bir kitap okumaya başladığında uzun süre elinde kalıyor, kitap bitmiyorsa bir bitiş tarihi bitirmek güzel olabilir. Örneğin kitapları 10 günde bitirmeyi hedefleyebilirsin.
  • Konular sarmal bir şekilde ilerler. Bu yüzden eğer 7.sınıf konuları içerisinde özellikle tam oturmadığını düşündüğün yerler varsa yaz tatilinin bir kısmını bu konulara ayırabilirsin.
  • 8.. sınıfa geçenler için yaz tatili programı nasıl olmalı dersen hemen bahsedelim. Eğer 7.sınıfı temiz bir şekilde hallettiysek, gerekiyorsa tekrarları yaptıysak yavaş yavaş 8.sınıf konularına bakabilirsin. Burada önceliğin tüm dersleri tüm konuları çalışmak olmayabilir. Ama senin için özellikle vakit alabileceğini düşündüğün dersler varsa biraz daha bunlara yoğunlaşıp 8.sınıfı çok daha rahat geçirebilirsin. Örneğin seni matematiğin zorladığını düşünüyorsun konuları dinleyip daha temel seviye bir 8. Sınıf kitabından soru çözümleri yapabilirsin.
  • Tatilde olduğunu unutma! Evet yaz çok güzel bir fırsat. Ama plan yaparken seni mutlu eden, dinlenmeni sağlayan etkinlikleri belirleyip bunlara ne kadar zaman ayıracağını düşünüp sonrasında ders çalışma zamanını programına dağıtabilirsin. Yazdan ne kadar hazır çıkıp 8.sınıf için işleri kolaylaştıracak olsan da yoğun bir yıl seni bekliyor. Bu yüzden enerjini toplamayı, sevdiğin şeylere vakit ayırmayı unutma.

Umarız hem dinlendiğin hem de 8.sınıfa hazırlıklı gireceğin bir yaz tatili geçirirsin. Yazın güneşinden faydalanmayı, güvenli bir şekilde dışarıda olmayı, bol bol okumayı ihmal etme! Neler okuyabilirim dersen hemen 8. sınıf kitap önerileri yazımıza gidebilirsin!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL