Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Biyoloji Nasıl Çalışılır – Biyoloji Çalışma Teknikleri

Netlerini yükseltecek Biyoloji çalışma tavsiyeleri öğrenmek ister misin? Geçmiş yıllarda sınava girmiş öğrencilerin taktikleri burada!

3 dakikalık okuma
Elif tarafından yazıldı, 8.03.2022
Biyoloji Nasıl Çalışılır – Biyoloji Çalışma Teknikleri

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Biyoloji, Fen derslerinin arasında sözele en yakın olanı olarak bilinir. Haliyle bazen sözel derslerden hoşlanmayan sayısal öğrencilerinin biyolojiye de nasıl çalışması gerektiğine emin olamadığı zamanlar oluyor. Diğer yandan bu ders kendi alanlarına daha yakın olduğu için Fen çalışmak isteyen eşit ağırlıkçıların da ilk tercihi! Biz de bu yüzden geçmiş yıllarda sınava girmiş öğrencilerden Biyoloji çalışma tavsiyeleri öğrendik, Biyoloji nasıl çalışılır sorusunun cevaplarını senin için derledik!

???

Biyoloji Nasıl Çalışılır

Öncelikle biyolojinin TYT ve AYT kısmı yapı olarak birbirinden çok farklı değil. O yüzden burada bahsedeceğimiz çalışma yöntemleri iki sınav için de uygulanabilir nitelikte.

Sesli Çalışmak 

Eminiz ki bunu özellikle ezber gerektiren derslerde sen de pek çok kez duymuşsundur. Ancak faydaları o kadar çok ki, biz de yinelemekten vazgeçmiyoruz! Sesli çalışma, öğrenmek istediğimiz konuyu ya karşımızdakine ya da kendi kendimize sesli bir biçimde anlatarak gerçekleşir. Bunu yaparken sadece okuduğumuz cümleler değil, çıkardığımız sesler de aklımızda kaldığı için tercih edilen bir yöntemdir. Ayrıca bir konuyu anlatabilmek için ona iyice hâkim olmak lazım. O yüzden aslında konuyu kendi cümlelerimizle anlatmaya çalışırken okuduğumuzdan çok daha fazla öğrenmiş oluyoruz!

???

Not Tutmak

Sesle çalışmayı sevmeyenler için bir başka yöntem de not tutmak. Konuyu öğrendiğimiz kaynaktan direkt notlar çıkarabileceğimiz gibi bir kez öğrendikten sonra kendi cümlelerimizle yazmayı deneyebiliriz. Bu pratik biraz zorlayıcı olsa da günün sonunda konuyu iyice özümsememizi sağladığı için işe yarıyor. Ayrıca konuyu çalıştıktan sonra not çıkarırken bir tekrar daha yapmış oluyoruz, böylece bilgiler daha çok aklımızda kalıyor. Bunların daha eğlenceli ve kalıcı hale gelmesi için renkli kalemler ve renkli kağıtlar kullanmayı unutma!

???

Eksik Bilgileri Kontrol Etmek

Biyoloji ne kadar konuları çalışsak da test çözerken o konuda bir bilgi eksiğiyle karşılaşabileceğimiz bir ders. Ne yazık ki konuyu öğrendiğimiz kaynaklar her ayrıntıyı belirtmeyebiliyor, küçük ayrıntılar için başka bir kaynaktan konuyu baştan öğrenmek yorucu olabiliyor. Bunun için konu çalıştıktan sonra ilk testleri çözerken yanında bir not kâğıdı bulundur ve çözerken öğrendiğin yeni bilgileri not et. Daha sonra bunları okuyabilir, buradaki eksiğin üzerine yoğunlaşıp çalışabilirsin.

???

Mantığını Anlamak

Sözel derslerde olduğu gibi biyoloji de ezber gerektiren bir ders gibi görünse de bazı konular var ki mantığını anlamak hayat kurtarıyor! O yüzden konu çalışırken bu bilgileri direkt ezberlemek yerine mantığına oturtmaya çalışmak ilerde soru çözerken çok işine yarayacaktır. Biyoloji gündelik hayatla bağlantısı en fazla olan derslerden biri. ? Bu yüzden konunun mantığını anlarken günlük hayattaki örneklerini düşünüp bunlarla bağdaştırırsan bunun düşündüğünden kolay olduğunu göreceksin!

Tabii ki bu yöntemlerin yanında her derste olduğu gibi konu eksiğimiz varsa önce onu tamamlamak, sonra bol bol soru çözerek farklı soru tipleri görmek çok önemli. Bu rutinin yanında yukarda bahsettiğimiz çalışma yolları biyoloji çalışmanı daha verimli hale getirmek için işine yarayacaktır.

???

Biyoloji nasıl çalışılır sorusunu senin için cevapladık. Biyoloji çalışırken de takıldığın her soruda Kunduz yanında! Alanında uzman Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin. Uygulamada senin için hazırlanmış , tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL