Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Deneme Çözmeye Ne Zaman Başlanmalı? – Deneme Sıklığı

Sınava hazırlıkta denemeler önemli. Deneme çözmeye ne zaman başlamalı? Sınav yılında deneme sıklığımız ne olmalı? Tavsiyelerimiz burada!

3 dakikalık okuma
Ecem tarafından yazıldı, 21.01.2022
Deneme Çözmeye Ne Zaman Başlanmalı? – Deneme Sıklığı

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Deneme çözmeye nasıl başlanmalı, hangi netlerdeyken TYT-AYT denemeleri çözülmeli, hangi netlerdeyken branş denemeleri çözülmeli senin için anlattık. Deneme tam da adı gibi bir deneme. Çalışmalarını analiz etmenin, tekrarın ve pratiğin harika bir yolu.

Peki deneme çözmeye ne zaman başlamalı? Sınav yılında deneme sıklığımız ne olmalı? Bu soruların cevabını bulalım.

Deneme Çözmeye Ne Zaman Başlanmalı ve Ne Sıklıkla Çözülmelidir?

TYT Denemelerine Ne Zaman Başlanmalı?

Öncelikle bu dönemde mutlaka bir başlangıç TYT denemesi çözülmeli. Hangi netlerde olduğumuzu görmek konu eksiklerimizi bilmek önemli. 30 net mi yapıyorsun, harika!  30 net yaptığını öğrendin ne çalışman gerektiğini, neleri daha iyi yaptığını öğrendin. Artık çok daha sağlam ilerleyebilirsin. 90 net mi yapıyorsun yine harika! Kalan netler için ne çalışman gerektiğini nereye yoğunlaşman gerektiğini öğrenebilirsin!

Sıklık konusu ise senin YKS’de nerede olduğunla ilgili. Eğer TYT konularını büyük ölçüde biliyor ve yeterli soru da çözdüysen o zaman 2 haftada bir genel deneme seni zorlamaz ve pratik yapmana yardımcı olur haftalık programına da branş denemeleri yerleştirebilirsin.

Eğer 60 üzeri netlerdeysen konuları yarılamışsan, matematikte problemler çalışmaya başladıysan 3 haftada bir genel deneme çözebilirsin. Hem tekrar etmeni , hangi konuları derinelemesine öğrenip öğrenemediği gösterir hem de konu çalışması – deneme dengesini sağlayabilirsin.

TYT konularına yeni başlamışsan 40 altı netlerdeysen başlangıç denemeni çözdükten sonra ayda bir deneme 60 nete kadar senin için yeterli olacaktır. Zamanını biraz daha konularını hızlıca ilerletmeye ayırabilirsin. Ancak mutlaka ayda bir nerede olduğunu deneme ile ölçmelisin.

AYT Denemelerine Ne Zaman Başlanmalı

Eğer 11.sınıf konularını halletmiş bir 12. sınıfsan ocak ayına kadar ayda bir 11.sınıf denemesi çözmen ve bu denemeden çıkan sonuçlara göre tekrarlarını yapman unuttuğun konulara yeniden göz atıp ekstra soru çözmen çok verimli olacaktır.

Mezunsan ve AYT konularını büyük ölçüde tamamlamışsan ocak ayına kadar 1 hafta bir test bir hafta diğer test şeklinde gidebilirsin. Yani eğer bir sayısal öğrencisisiysen 1 hafta fen 1 hafta matematik testi çözebilirsin.

Eğer AYT çalışmalarına yeni başlıyorsan denemelerini ayda bir kontrol denemeleri şeklinde götürebilirsin. Bu konuları denemede yapıp yapamadığını öğrenmen için önemli. Bazen bir soruyu soru bankasında görmekle denemede tüm konuların içerisinde o soruyu görmek farklı olabiliyor. O yüzden kontrol denemeleri başlangıçta da önemli.

Son olarak deneme çözüp kenara bırakıldığında hiçbir anlam ifade etmez. Mutlaka analizi yapılmalı ve çalışmalar ona göre planlanmalı. Deneme sonrası sınav analizi yapma yazımıza göz atabilirsin!

Branş Denemeleri Ne Zaman Çözülmeli:

Branş denemelerinin birkaç kullanım şekli var. Bunlardan bir tanesi ilgili dersten tüm konuları bitirdiysen tekrar amaçlı olabilir, bir diğeri derste hızlanmak için, bir diğeri nerede eksiklerin kaldığını anlamak için. Eğer konuların başındaysan branş denemelerini sıklaştırmak çok doğru bir seçim olmaz. Ama yukarıda belirttiğim amaçlarla branş denemesi çözmek çok faydalı olacaktır. Örneğin mart-nisa aylarında konuların toparlandıysa programının içine branş denemeleri katarak kendini ders bazlı analiz edebilirsin.

Denemelerden sonra yapamadığın soruların cevabını bulmayı unutma! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.
Uygulamada senin için hazırlanmış , tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL