Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

DGS Nasıl Çalışılır – DGS Derecesinden Tavsiyeler

DGS'ye hazırlananlar için püf noktalar neler? DGS 878.si Cihan Kuş bizim için öğrencilerin aklındaki 4 kritik soruyu cevapladı!

2 dakikalık okuma
Ecem tarafından yazıldı, 10.01.2022
DGS Nasıl Çalışılır – DGS Derecesinden Tavsiyeler

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

DGS nasıl çalışılır, DGS çalışma yöntemleri, DGS çalışma teknikleri nelerdir sorularını DGS 878.si Cihan Kuş bizim için öğrencilerin aklındaki 4 kritik soruyla beraber cevapladı!

DGS Nasıl Çalışılır?

  • Sayısallar için Türkçe’nin yeri ne olmalı?

Bir sayısalcı olarak şunları söyleyebilirim: İlk olarak DGS  için hazırlanmaya başladığınızda “Matematik çözsem yeter beni zaten o kurtaracak.” gibi düşünüyorsunuz. Evet, belki haklı olabilirsiniz bu konuda fakat sınava hazırlanma aşamasında aynı düşünceyi benimsemiş birisi olarak bu düşünce tam olarak doğru değil. Çünkü bir yerde Türkçe de çözmem gerekli diye düşündüğünüz o yer tam olarak matematikte doyum noktasına ulaşmış ve artık farklı yerden puan almam gerekir diye düşündüğünüz yer olacak. Bu da genelde sınava son 3 ay kala fark ediliyor. Şunu söyleyebilirim, eğer derece yapmayı kafaya koyduysanız Türkçeden iyi netler çıkarmanız gerekecek. Bir sayısalcının en büyük eksikliği Türkçe olduğu için sizin diğer rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlayacak kısım Türkçe’dir.

  • DGS öğrencisi için denemelerin önemi nedir?

DGS’ye hazırlanmaya başladığımda bir deneme çözüp seviyemi tespit etmek istedim. Bu eksik olan kısımlara yoğunlaşmamı sağladı ve 2 haftada bir deneme çözüp eksiklerimi tespit ettim. Bu durumu sınava son 2 ay kalana kadar sürdürdüm ve son 2 ayda günde bir deneme çözerek devam ettim. Bu sana ne sağladı diye soracak olursanız ilk olarak eksiklerimi belirlememe yardımcı oldu, daha sonra pratik kazanmama ve süre yönetimimi iyi bir şekilde kontrol etmemi sağladı. Bu durum sınavda sanki bir deneme çözüyormuş edasına kapılmanıza yol açıyor. Aslında biz her yaptığımız denemeyle sınavın bir provasını yapmış sayılıyoruz. Bu da gerçek sınavda daha kontrollü ilerlememizi sağlıyor.

  • Okulla DGS yürütülebilir mi?

Ben DGS sınavına mezuna kalarak çalıştım. Okul dönemi hazırlanmayı kesinlikle isterdim. Çünkü bu sınavı kazanmak ya da kazanmamak sizin onu ne kadar çok istediğiniz ve bunun için ne yaptığınızla ilgili. Okul ile beraber sınav sürecini yönetmek belki zor olacaktır fakat kazanılmış olan fazladan bir yılınız olduğunu düşünün. Hayata 1 yıl erken başlamak gibi. Aynı zamanda ön lisans öğrencilerinin bol vakti olduğunu unutmayın. Zaman kalmaz, gün yetmez gibi düşünmeyin. Sadece hedefinize odaklanın. Bu size başarıyı getirecektir.

  • DGS soru tarzına nasıl çalışılmalı?

DGS’nin kendine has bir soru tarzı var ve başlarda gerçekten sizi zorluyor. Daha sonra kolaylaşmasını bol bol problem sorusu çözerek sağlayabilirsiniz. Özellikle sayısal mantık soruları hiç hafife alınmayacak düzeyde sorular oluyor. DGS çalışma teknikleri diyorsak en önemlilerinden biri bol soru çözümü. Zaten bakıldığında seçici soruların bu kısımda olduğunu göreceksiniz. Aynı zamanda bu tip sorular gerçekten o forma girene kadar sizi çok zorlayacak fakat kesinlikle pes etmeyin çünkü orada kazandığınız beceri diğer soruları daha kolay ve hızlı bir şekilde çözmenize yardımcı olacaktır.

☀️☀️

DGS nasıl çalışılır sorusunu Kunduz öğrencisi Cihan senin için cevapladı. DGS çalışma tekniklerini seninle paylaştı. DGS çalışırken çözemediğin sorulara yanıt bulmak istiyorsan sınava hazırlık sürecinde Kunduz hep yanında! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerinden faydalanabilirsin.

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL