Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

İngilizce Reading Nasıl Geliştirilir – YDT Derecesinin Tavsiyeleri

Gramer, kelime, okuma... Buse, dilden hazırlanan kişiler için dil çalışırken okuma yapma konusunda etkili olma taktikleri veriyor!

2 dakikalık okuma
Efşan tarafından yazıldı, 12.01.2021
İngilizce Reading Nasıl Geliştirilir – YDT Derecesinin Tavsiyeleri

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

İngilizce reading nasıl geliştirilir ? ODTÜ – İngilizce Öğretmenliği Bölümünden Buse, dilden hazırlanan kişiler için dil çalışırken okuma yapma konusunda etkili olma taktikleri veriyor!

Her şeyi öğrenirken de olduğu gibi İngilizce geliştirirken de her gün azar azar ama düzenli vakit ayırmanın bir gün birkaç saat vakit ayırmaktan daha verimli olduğunu unutmamak gerekir. Peki okumaları nasıl yapmalısın, neler sana yardımcı olabililir?

İngilizce Reading Nasıl Geliştirilir

1- Grammer gelişimi için neler yapmalısın?

Grammerde herhangi bir konu öğrendiğimizde, bu konudaki örnek cümlelerin bolca okumasını yapmak fark etmeden aklınızda kalmasını sağlar. Mesela, “present tense” öğrendiğinde internetten ”present tense sentence examples” gibi küçük bi araştırma ile bu tarz cümle içeren kaynaklara ulaşabilirsin. Bu cümleleri okumak grameri ezberlemenin ötesinde benimsemeni sağlar.

2- Kelime kazanımı için neler yapmalısın?

Aynı şey kelime öğrenirken de yapılabilir. Mesela ‘apple’ kelimesi öğrendiğimizde internetten ”apple sentence examples” tarzı bir cümle ile araştırma yaparsak örnek İngilizce cümleler çıkar. Bunları okuyarak hem kelimenin hafızanda kalması kolaylaşır hem de İngilizceye aşinalığın artar.

3- İlginizi çeken konularda bolca araştırma yapabilirsin!

İnternetten okuma yapmayı sevdiğin konular hakkında bolca araştırma yapabilirsin. Bu konuda sana yardımcı olacak pek çok site bulunmakta. Önerebileceğimiz sitelerden biri de, İngiltere’nin her seviyeden İngilizce öğrenenlere uygun okuma metinlerinin de ve egzersizlerin de bulunduğu bir website.

4- Dil Öğrenme Uygulamalarına göz atabilirsin!

Dil öğrenme uygulamalarının faydalarını unutmamak lazım. Beelinguapp bu konuda en faydalılardan biri. Okumak istediğin metni hem ingilizcesini hem de ana dilindeki çevirisini alt alta gösteriyor. Aynı zamanda okuduğun şeyi sesli okuma özelliği ile telaffunuz konusunda gelişme katkı sağlayabilir.

☀️☀️

Daha fazla İngilizce taktiği blogumuzda:

YDT Konuları – İngilizce – Yabancı Dil Testi Konu Dağılımı

YDT Adayları Dikkat: Dil Derecesinden Gramer – Kelime Taktikleri

Çözemediğin sorulara yanıt bulmak istiyorsan sınava hazırlık sürecinde Kunduz hep yanında! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerinden faydalanabilirsin.

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL