Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Dil Öğrencisi Nasıl Çalışmalı – Yabancı Dil Sınavı İçin Tavsiyeler

Reading, gramer, kelime ezberi... Bu yazımızda Dilciler için çalışma rehberi hazırlayarak YDT için tavsiyelerimizi derledik. İyi okumalar!

2 dakikalık okuma
Efşan tarafından yazıldı, 30.12.2021
Dil Öğrencisi Nasıl Çalışmalı – Yabancı Dil Sınavı İçin Tavsiyeler

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Dil öğrencisi nasıl çalışmalı senin için anlattık. Dil çalışmaya başlarken nereden başlayacağımız konusunda kafamız karışık olabilir. Reading çalışmaya mı yoksa gramer çalışmaya mı ağırlık verilmeli konusunda kararsızlıklar yaşanabiliyor. Aslında söz konusu dil çalışımı olduğu için işimiz sanıldığından daha kolay. Bu yazımızda Dilciler için çalışma rehberi hazırlayarak YDT için tavsiyelerimizi derledik. İyi okumalar!

Dil Öğrencisi Nasıl Çalışmalı?

Gramer, reading ve kelime dil çalışımında bir bütünün birbirine geçmiş parçalarını oluşturmakta. Yani aslında gramer çalışırken karşına çıkan bilmediğin kelimelerin peşine düşersen, aynı zamanda kelime hazneni de geliştirmiş olursun.  Aynı şekilde reading çalışırken anlamadığınız veya bilmediğin bir gramer yapısı gördüğünde ve bunu da İngilizce öğretmenin ile paylaştığında aynı zamanda gramer konuları hakkında da bilgini geliştirmiş oluyorsun.?

Dil derecesi öğrencisinden gramer ve kelime taktikleri almak istersen yazımıza gidebilirsin!

Kullanılan kaynaklar çok önemli!

AYT de dil sınavına giren öğrenciler için kaynakların önemi oldukça büyük.? Özellikle çözümlü gramer soru bankaları kullanmak soru çözme mantığını oturtabilmen açısından oldukça fayda sağlayabilir. Yabancı Dil Soru Bankası Tavsiyeleri yazımızda kaynak önerilerimizi okuyabilirsin.

Düzenli ve devamlı çalışma dilciler için anahtar!

Sayısal ve eşit ağırlık öğrencileri gibi, dil öğrencileri için de düzenli ve programlı çalışmak oldukça önemli. Dilciler için düzenli çalışmanın öneminden bahsedecek olursak dil çalışımının devamlılığı dil gelişimine katkısı oldukça fazla. Çünkü kelime bilgisinin diri tutulması her gün dile aşina kalmak oldukça önemli yer tutmakta. Örneğin,  her gün reading soru çözümü hem kelime bilgisi hem reading becerilerini artırmana yardımcı olabilir.

İngilizceyi hayatınızın bir parçası haline getirin!

Dili sadece çalışma olarak değil hayatının bir parçası haline getirmek dil gelişimine oldukça fazla katkı sağlayacaktır. İşte bu konuda yapabileceklerin:

  • Sosyal medyada İngilizce dilinde içerik paylaşan sayfaları takip etmek.
  • Takip etmek istediğin haber sitelerinin İngilizce dilinde yayın yapan sayfalalarını takip etmek.
  • İlgini çeken konularda yabancı kaynaklardan yazılar okumak, videolar izlemek.
  • Yabancı şarkıları şarkı sözleri ile birlikte dinlemek.
  • İngilizce altyazılı yabancı  dizileri izlemek.
  • Yabancı kitaplar okumak.
  • İngilizce yayın yapan Youtube kanallarını takip etmek. 
  • İngilizce podcast takibi yapmak.

Kelime hazneni genişletmek için çeşitli taktikler geliştirebilirsin!

Kelime hazneni geliştirmek için çeşitli yöntemler mevcut. Birkaç tane örnek vermek gerekirse hafıza kartları diyebileceğimiz bir yüzünde İngilizcesi bir yüzünde Türkçesi bulunan kartları dilersen kendin evde yapabilirsin, dilersen mevcut satılan hafıza kartlarından birkaç tane edinebilirsin.

Ayrıca reading ve gramer sorusu çözerken bilmediğin kelimeleri kenara not edebilirsin. Her dil yayınının dil ezberi kitaplarında bulunan kelime testlerini ve egzersizleri yaparak kelime hazneni geliştirebilirsin.

Dil öğrencisi nasıl çalışmalı senin için anlattık. Peki İngilizceyi hallettik, işimiz bitti mi? Hayır. Dil sıralamalarında yüksek sıralama yapan öğrencilerin TYT Matematik ve Fen grubuna da önem verdiklerini unutmamalısın!

Dil alanından alan bölümler hangileri öğrenmek istersen senin için listeledik!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL