Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Etkili Not Alma Teknikleri – Not Tutma Yöntemleri

Kunduz ekibinden Ece, ders çalışma esnasında kullanabileceğin en etkili not alma teknikleri hakkında sana bilgi veriyor!

2 dakikalık okuma
barisbilgic tarafından yazıldı, 11.01.2022
Etkili Not Alma Teknikleri – Not Tutma Yöntemleri

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Not tutma teknikleri neler, not nasıl çıkarılır, verimli not alma teknikleri neler birlikte inceleyelim. Hepimiz bir şekilde ders çalışırken belli konuları hatırlamak adına not almaya başvuruyoruz.☀️ Ama etkili bir şekilde alınmayan notlar bize konuyu öğretmek yerine zaman kaybı olarak dönebiliyor. Kunduz ekibinden Ece, şimdi en etkili not alma teknikleri hakkında sana bilgi veriyor! ? 


Etkili Not Alma Teknikleri

1.Akıcı Notlar Yöntemi

Bu teknikteki amaç konuyu kelime kelime yazmaktansa sana konuyu hatırlatacak genel cümleler ve şemalar kullanabilirsin. Konular arasındaki bağlantıyı görmek için güzel bir yöntemdir. 


2.Grafik Yöntemi

Beşinci maddede detaylı olarak anlatacağımız Cornell Yöntemine dayanır, sayfayı üçe bölerek konunun genel noktalarını görmeyi kolaylaştırır. 


3.Akıl Haritası

Bu yöntemi ayrıntılı açıkladığımız ayrı bir blog yazımız var açıkladığımız. Zihin haritası yazımıza ulaşmak için tıkla!


4.Taslak Çıkarma Yöntemi

Burada önemli olan konuyu sana hatırlatacak 4 – 5 kelime seçip bunların altına daha küçük, hatırlaman gereken notlar alman. Bu da sınavlara hazırlanırken özellikle tercih edilen bir yöntemdir.  Konu başlıklarını daha iyi görmeni sağlar. 


5.Cornell Not Tutma Tekniği 

Bu yöntem 1950’ler den bu yana kullanılan bir yöntemdir. Çok popüler bir not tutma yöntemidir aynı zamanda. Cornell not tutma tekniğinde sayfa üçe bölünür:

  1. İpuçları için dar bir sütün 
  2. Asıl notlarınız için daha geniş bir sütun 
  3. Özet için en alt kısım 

İpuçları konuyu ve fikirleri hatırlatmayı amaçlayan bölümdür. İnsanlar, konu başlıkları vb. yazılır. Asıl notlar olan bölümde senin de düşünebileceğin gibi konu hakkındaki genel notlar bulunur. Ve an alttaki özet kısmında da konunun çok kısa özeti çıkarılır. 

cornell tekniği not alma


6.Cümle Yöntemi

Bu yöntemin ana fikri basit bir şekilde not almaktır. Önemli nokta söylenen her şeyi mümkün olduğunca yazmaktır. Amaç en iyi kopyayı yaratmaktır. 


Umuyoruz ki bu not alma teknikleri senin için faydalı olur ve ders çalışma verimini artırır!
Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.
Uygulamada senin için hazırlanmış , tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL