Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

İlham Veren Kitaplar – Kitap Tavsiyesi

Öğrenciyken okunabilecek ve bize ilham veren kitaplar senin için Kunduz ekibinden Nurseli tarafından derlendi.

3 dakikalık okuma
Nurseli Terakye tarafından yazıldı, 10.03.2022
İlham Veren Kitaplar – Kitap Tavsiyesi

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Merhaba! Kitap okumak hem önemli hem de çok güzel bir aktivite! Her kitabın mutlaka bir noktasından okurlarına ufuk açacağını ve ilham vereceğini bilsek de, özellikle öğrenciyken okunabilecek ve bize ilham veren kitaplar senin için Kunduz ekibinden Nurseli tarafından derlendi. İşte bize ilham veren kitaplar :


İlham Veren Kitaplar

Oğuz Atay – Bir Bilim Adamının Romanı

bir bilim adamının romanı - ilham veren kitaplar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 Temel Eser listesine alınmış bu güzel kitabımız, İstanbul  Teknik Üniversitesi’nde akademisyen olan değerli bilim insanımız Mustafa İnan’ı, Oğuz Atay’ın kaleminden anlatıyor. Bu kitabın hikayesi de Oğuz Atay’ın İTÜ İnşaat Fakültesi’nde hocası olan Mustafa İnan’ın ondan biyografisini hazırlamasını istemesiyle başlıyor. Kitapta seni üniversite hayatıyla tanıştıracak ve “Akademisyenlik nasıl bir şeydir?” gibi sorularına fikir olabilecek birçok detay mevcut.


Douglas Adams, Otostopçunun Galaksi Rehberi

otostopçunun galaksi rehberi - ilham veren kitaplar

“Galaksinin Batı Sarmal Kolu’nun bir ucunda, haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşede, gözlerden uzak, küçük ve sarı bir güneş vardır. Bu güneşin yörüngesinde, kabaca yüz kırksekiz milyon kilometre uzağında, tamamıyla önemsiz ve mavi-yeşil renkli, küçük bir gezegen döner. Gezegenin maymun soyundan gelen canlıları öyle ilkeldir ki digital kol saatinin hala çok etkileyici bir buluş olduğunu düşünürler.” Bu kitabın sana ilham olup sayfalarda kaybolanlarını evrende yolculuğa çıkaracağını düşünüyoruz, iyi yolculuklar! ?


Turgut Uyar, Büyük Saat

turgut uyar büyük saat - ilham veren kitaplar

Şiirlerin en ilham verici edebi tür olduğunu reddetmek imkansız bizce, az sözcükle bize yeni dünyaların kapısını açarlar çünkü.  Lisede adını “İkinci Yeniciler” başlığı altında gördüğümüz Turgut Uyar, Büyük Saat’te bizi şiirin zamansız evrenine götürüyor.

hızla gelişecek kalbimiz
kalbimiz hızla.
birden gerçekliğini algılayarak
saat çalınca ve görünce güneşi
birden vazgeçilmezliğini algılayarak
önemli ve gerekli buluşunu kendini
birden hatırlayarak


Franz Kafka, Dönüşüm

“Gregor Samsa, bir sabah yatağında sıkıntılı rüyalardan uyandığında, kendini dev bir böceğe dönüşmüş olarak buldu.” giriş sözüyle ne kadar farklı bir kitap olduğunu bize hissettirebilen Dönüşüm, son zamanların en popüler kitaplarından birisi.
Bu kitabı okurken kendimize var olan ve kabul edilen  düzen hakkında birçok soru sorabiliriz, sorular cevapların anahtarıdır!
Not: Birey olmak, toplumda yer almak, sorumluluk kazanmak gibi kavramların sorgulandığı bu Kafkaesk kitabın kapağında bir böcek olması, yazarın anlatmak istediklerinin yanlış anlaşılabileceğini düşündüğü için yapılmasını istemediği bir detaymış.


Eduardo Galeano, Helena’nın Rüyaları

“Latin Amerikan edebiyatının ustası Eduardo Galeano’nun, karısı Helena’nın rüyalarını kaleme aldığı metinleri bu kitapta ilk kez büyük bir hikâyeye dönüştü. Dostlar, yabancılar, yolculuklar bu çok özel, resimli kitapta bir araya geldi. Isidro Ferrer’in göz kamaştıran eserleriyle renklenen rüyalar, her yaştan düş görenler için.” (Tanıtım Bülteni’nden)

Eğer “İlham Veren Kitaplar” ilgini çektiyse diğer yazımız olan “İlham Veren Filmler“i de incelemeni tavsiye ederiz.

Bu kitapları okuyarak çalışmak için, daha iyi şeyler başarmak için güç bulabiliyoruz. Unutma ki herkes kendi başarı hikayesini yazabilir. Hayallerinden vazgeçmediğin, zorluklar karşısında pes etmediğin, daha iyisini elde etmek için tutkunu yitirmediğin hikayen, en güzel başarı hikayesidir! ? Hikayeni birlikte yazmak için yanındayız! 

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL