Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

LGS’ye Nasıl Çalışılmalı – LGS Hazırlık Taktikleri

Bu yazımızda LGS hazırlık süreci ile ilgili kafandaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyoruz.

4 dakikalık okuma
barisbilgic tarafından yazıldı, 26.08.2021
LGS’ye Nasıl Çalışılmalı – LGS Hazırlık Taktikleri

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

LGS’ye nasıl çalışılmalı , LGS taktikleri neler senin için anlattık. 8.sınıflar yıl sonunda sizi bekleyen LGS için heyecanlı olabilirsiniz ve “LGS’ye nasıl hazırlanmalıyız?” sorusunu kendinize sürekli soruyor olabilirsiniz. Bu yazımızda LGS hazırlık süreci ile ilgili olarak kafandaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyoruz .

LGS’ye Nasıl Çalışılmalı

Her çalışma rutininin olmazsa olmazlarından söz edeceğiz biraz. Nedir bunlar?

Öncelikle konuları güzelce öğrenmek. Okulda, kursta, online derslerle ya da video konu anlatımlarıyla eksik olduğunu düşündüğün konuları olabildiğince eksiksiz bir şekilde öğrenmek çalışmalarını devam ettirebilmek için ilk adım. İkincisi öğrenilen bu konuları artık öğrendim bitti diyerek rafa kaldıramayız elbette. Süreç boyunca düzenli bir tekrar öğrendiklerini taze tutmanda sana yardımcı olacak.

Diğer en önemli adımlardan biri ise düzenli tekrar ettiğin bu konulardan düzenli olarak soru çözmelisin. Böylece konuyu öğrenirken ya da tekrar ederken gözden kaçırdığın üzerinde çok durmadığın bir konu varsa bu konunun tespitini yapabilirsin ve bu eksik olduğun konulara daha fazla ağırlık verebilirsin belki.

Ayrıca çözmüş olduğun bu sorulardan yapamadıklarının ve zorlandıklarının çözümünü mutlaka öğrenmelisin. Çünkü yapabiliyor olduklarını zaten yapmaya devam edeceksin ama çözemediklerinin çözümünü de öğrenirsen deneme sınavlarındaki netlerinde artışın farkına varabilirsin. Ayrıca alternatif çözüm yöntemlerini görmek senin de sorulara bakış açını değiştirecektir.

8.Sınıf Ders Çalışma Programı

LGS’ye nasıl çalışılmalı dediğimizde gündemimize program da giriyor. Ancak bazen en zor kısım da bu programı hazırlamak olabiliyor. Bizim program hazırlamakta öncelikli tavsiyemiz genelden özele doğru bir plan oluşturman. Böylece konuları, aylara, haftalara ve günlere nasıl bölmen gerektiğini daha iyi görebilirsin.

Mesela eksik konuları belirledin; öncelikle bu konuların yaklaşık ne kadar sürede üzerinden geçebileceğini belirleyebilirsin, örneğin bir aylık bir süre verdin bunun için kendine. Sonrasında konuların yoğunluğuna göre bu konuları önündeki 4 haftaya yerleştirdin. Kabaca belirlediğin bu yerleştirmeye göre günlük olarak hangi konuya kaçar saat çalışmanın yeterli olacağını daha rahat ve net görebilirsin artık. Kendine uygun programı oluşturmak ve sınava hazırlıkta sağlam temeller atmak için güzel bir zamandasın.

LGS Öğrencisi Kaç Saat Çalışmalı

Bir diğer çok sorulan soru ise LGS öğrencisi kaç saat çalışmalı. Bu sorunun doğrudan bir cevabı olmasa okula ek 4 saat bir çalışma sana oldukça yardımcı olacaktır. Her gün aynı sürede çalışamayabilirsin. Bu da normal. Ancak çalışmalarının verimliliği konusunda dikkatli olmalısın. Bazen 2 saat çalışmak 4 saat çalışmaktan daha verimli geçebilir. Gün içinde yapacaklarını belirlemek süre tutmaktan daha faydalı olabilir. Böylece gerçekten çalıştığın saatler boyunca neler yaptığın görebilirsin.

LGS Kitap Önerileri

Sınava hazırlıkta kaynak kitap seçerken dikkat etmemiz gereken öncelikli noktalardan biri kitabın/yayının yeni müfredata uygun olup olmadığıdır. Eski müfredatı içeren kitaplardan da güncel müfredat konularının sorularını çözmek mümkün ancak yeni nesil soruları içermesi açısından yeni müfredata uygun kitaplar seni sınava hazırlamada bir adım daha önde olacaktır. Bu doğrultuda 2022 LGS’ye hazırlıkta sana yardımcı olabilecek birkaç kitap tavsiyemiz olacak.

Nitelik Yayınları Süper 8

Matematik ve Fen Bilgisi dersleri için daha zor olduğunu söyleyebileceğimiz bu yayının Türkçe’de nispeten daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Genel anlamda orta/zor derecede sorulara sahip ve her bölümün sonunda bulunan ünite testlerinin daha zor olması kendini test etmen açısından faydalı olabilir.

Okyanus Master Serisi

Bu serinin orta/zor derece zorlukta olduğunu söyleyebiliriz ve yeni nesil soru üretmekte de başarılı. Bilgi seviyeni ölçerken aynı zamanda dikkat ve konsantrasyonunu da güçlendiren tarzda sorulara sahip. Ek olarak soruların video çözümlerine de ulaşabilirsin. 

Hız Uzman Serisi

İnkılap Tarihi dersi için yeni nesil sorular üretmekte başarılı bir yayın olduğunu söyleyebiliriz. Fen Bilgisi dersinde de orta seviyede zorluğa sahip, hem bilgini hem de bu bilgiyi yorumlama becerini ölçen soruları var. Matematik için de orta seviyede zorluğa sahip olan bu kitap kısa olmayan yeni nesil soruları çoğunlukta. LGS’de de klasik soru tiplerinin dışında uzun ve öğrencilerin çıkarım yapmasını gerektiren sorular yer alıyor. Bu nedenle LGS tipi sorulara sahip diyebiliriz. Ayrıca bu kaynakta soruların video çözümlerine de ulaşabilirsiniz. Ayrıca Hız Yayınlarını paragraf soru bankası da paragrafını geliştirmek açısından ideal kitaplardan biri olabilir.

Nartest

Tüm dersler için zorlayıcı sorular çözmek istiyorum diyenler bu yayına bir göz atabilir. Türkçe’de uzun, zorlayıcı ama LGS ayarında sorulara sahip, İnkılap Tarihi dersi için de kolay sorulara sahip değil ancak zaten bu derste konuyu iyi biliyorsan kolay sorular çözmek vakit kaybı olabilir, orta/zor derecedeki sorularla yorumlamanı geliştirebilirsin. Fen Bilgisi için de zor soruları olan bir kitap ancak sınava en yakın kaynaklardan biri diyebiliriz.

☀️☀️☀️

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL