Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

MSÜ Nedir? MSÜ Sınavına Kimler Girebilir?

MSÜ Nedir? Kimler MSÜ sınavına girmeli? Milli Savunma Üniversitesi hakkında bilmen gereken her şeyi bu yazımızda senin için derledik!

3 dakikalık okuma
Efşan tarafından yazıldı, 5.01.2022
MSÜ Nedir? MSÜ Sınavına Kimler Girebilir?

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Milli Savuma Üniversitesi hakkında bilmen gerekenler yazımızda. MSÜ Nedir? MSÜ sınavına kimler girebilir?  MSÜ sınavına kaç kere girilebilir? MSÜ’den mezun olunca ne olur? sorularını cevapladık ve MSÜ hakkında bilinmesi gerekenleri paylaştık.

MSÜ Nedir?

Milli Savunma Üniversitesi 31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulmuş askerî yükseköğretim kurumudur.

MSÜ Açılımı – MSÜ Ne Demek?

MSÜ’nün açılımı Milli Savunma Üniversitesidir. MSÜ sınavı YKS’den ayrı olarak yapılır. Askeri öğrenci aday belirleme sınavı olarak tanımlanabilir.

MSÜ Kaç Soru Kaç Dakika?

Mart ayında yapılır. Çoktan seçmeli 120 sorudan oluşur. 120 soru için askeri öğrenci adaylarına 165 dakika verilir. Sınav 10.15’te başlar ve 13.00’da sona erer.

MSÜ Baraj Puanı Kaçtır?

MSÜ’de baraj puanları her yıl yeniden açıklanmaktadır. 2022 baraj puanları henüz açıklanmamıştır. 2021 yılı MSÜ taban puanlarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsin. Öğrenciler baraj puanı geçtiklerinde ayrıca mülakata, spor sınavına ve MSÜ’nün diğer değerlendirmelerine girmek zorundadır. 2 aşamayı da geçen öğrenciler MSÜ’ye kabul edilir.

Milli Savunma Üniversitesi bölümleri :

  • Harp Okulları: Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu
  • Meslek Yüksek Okulları: Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu.
  • Enstitüler: Kara Harp Enstitüsü, Deniz Harp Enstitüsü, Hava Harp Enstitüsü, Müşterek Harp Enstitüsü, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Alparslan Savunma Bilimleri Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezârfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü, Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü ve Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü şeklindedir.

MSÜ Harp Okulları

Ankara’da Kara Harp Okulu, Tuzla’da Deniz Harp Okulu, Yeşilköy’de Hava Harp Okulu, Balıkesir’de Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Yalova’da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir’de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Ankara’da Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu yer almaktadır.


Kadın Öğrencilerin MSÜ’de Girebileceği Bölümler

Kadın öğrencilerin MSÜ’de girebilecekleri alanlar sınırlandırılmıştır. Hava Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Kara Harp okulu kadın öğrencilerin MSÜ sınavı ile girebileceği MSÜ bölümleridir. Astsubay meslek yüksek okullarına kadın öğrenci alınmamaktadır.

MSÜ’den Mezun Olunca Ne Olur?

Milli Savunma Üniversitesinde öğrenciler 2 diploma ile mezun olurlar. Bunlardan biri subaylık diplomasıdır. Diğeri ise öğrencilerin lisans eğitimleri sürecinde ayrıldıkları bölümlere ait diplomadır. Mezun olduklarında doğrudan göreve başlarlar. Mezuniyet sonrası görev yapmayı kabul etmeyen öğrenciler eğitim ücretini ödemek zorunda kalır.

MSÜ Sınavına Kimler Girebilir – MSÜ Başvuru Şartları

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınmaktadır.
  • Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak, Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmi bir) yaşında olmak. Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Kız öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından kız öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları gerekmektedir.
  • Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2022 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2020 ve 2021 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar).
  • Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek olan çağrı taban puanı almış olmak.

MSÜ Sınavına 12. Sınıflar Girebilir mi?

12. sınıflar yukarıda verilen başvuru koşullarını sağladıkları sürece MSÜ sınavına girebilirler.

MSÜ Sınavına 11. Sınıflar Girebilir mi?

11. sınıflar MSÜ sınavına giremez çünkü okula öğrenci alımı için en geç sınava girilen yıl mezun olunması gerekmektedir.

Tüm kriterlere ve detaylı bilgiye, ÖSYM’nin sitesinden ulaşabilirsin! MSÜ sınavı ne zaman? ve MSÜ tercih nasıl yapılır? gibi soruların konusunda ÖSYM MSÜ Başvuru Kılavuzu sana yardımcı olacaktır. MSÜ puan hesaplama konusunda da bu kılavuzdan bilgi alabilirsin.

Sınava hazırlık uzun bir maraton. Kunduz ekibi olarak bu yolculukta yanında olmayı çok isteriz! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.
Uygulamada senin için hazırlanmış , tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL