Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi – YKS Başarı Hikayesi

Sınava dair akla takılan soruları, Kunduz ile sınava hazırlanan Hasret'e sorduk! Hasret, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı!

6 dakikalık okuma
barisbilgic tarafından yazıldı, 21.09.2021
Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi – YKS Başarı Hikayesi

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Sınava dair en çok akla takılan soruları sınava Kunduz ile hazırlanmış Hasret’e sorduk! O da onu sayısal puan türünde 4533.lük derecesi ile Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ‘ne götüren sınav yolculuğundan bahsederek sorularımızı cevapladı. İyi okumalar!

Sınav süreciyle ilgili aklına takılabilecek her şeyi Hasret’e sorduk! İşte aldığımız cevaplar:

  • Hasret Ayşe Çoban kimdir, bize kendinden ve eğitim hayatından bahseder misin?

Merhabalar. Ben Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 1.sınıf öğrencisi Hasret. Liseden mezun olduktan sonra Tıp için 2 sene mezuna kaldım ve sonrasında istemediğim halde diş hekimliği bölümünü tercih listeme yerleştirdim ve sonuç diş hekimliği geldi. Diş hekimliği 1.sınıftayken tekrar denedim fakat OBP kırıldığı için sıralamam çok geri gitti. Ama bu tecrübe bana daha iyisini yapabileceğimi hissettirdi ve  tekrardan denemeye karar verdim. Diş hekimliği 2.sınıfta okurken YKS çalıştım ve şimdi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olarak istediğim mesleğe aday oldum.

  • Üniversite sıralaman neydi?                                                        

Y-SAY 4533 sıralama ile Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleştim.

  • Sen sınav sonucunu nasıl değerlendiriyorsun?

Aslında sınavdan çıktığımda bu sıralamayı hiç beklemiyordum çünkü benim için hayal olan bir sıralamaydı. Sonuç sitesine girdiğimde aklımdan geçen sadece Tıp için yeteli bir sıralama olmasıydı. Ekran açılırken ‘Allah’ım ne olur 12-13k gelse bile yeter.’ diyordum sürekli. Ama böyle dememenin sebebi de önceki yıllarla olan net karşılaştırmasındandı.

  • Herkesin bu yoldaki gidişi biriciktir. Senin sınav yılını özel yapan diğerlerinden ayıran sence ne?  

Benim sınav yılımı özelleştiren şey fazlasıyla istemediğim yerde oluşumdu. Sanırım bu beni biraz hırslandırdı. Asıl istediğim şeyin ne olduğunu fark etmemi sağladı.

  • Sence bu yolda avantajların ve dezavantajların nelerdi?                                                         

Benim önceki senelere ait sınav geçmişim, birçok sene çalışmamla birlikte olan bilgi birikimim ve ne zaman ne yapmam gerektiğini, ne zaman neye ihtiyacım olduğunu bilmem benim büyük avantajım oldu. Ailemin ve arkadaşlarımın da desteği büyük avantajlarım arasındaydı. Diş hekimliği gibi pratik gerektiren bir bölümü okurken hazırlanmaya çalışmak en büyük dezavantajlarımdan oldu.

  • Sınav yılında motivasyonun neydi? Bunaldığında bıktığında seni ne ayağa kaldırırdı?

Beni rahatlatan şeyler beni en çok motive eden şeylerdi. Yürüyüş yapmak ve eşliğinde özellikle rap müzik dinlemek beni sanki tekrardan ayağa kaldırırdı.

  • Bu yıl en iyi yaptığın şey sence neydi, seni ne bu noktaya getirdi?                                     

Bu yıl özellikle önceki senelerde yapmam dediğim birkaç bir şeyi yapmaya karar verdim. Her sene sınav öncesi çözemediğim kitaplara bakıp bakıp onları çözmeye, bitirmeye çalışırdım ama bu sene çözdüklerimin yeterli olduğuna, onları çözmesem de bu sınavı başarabileceğime inandım.

  • Bu yıl daha iyi yapabileceğin şey sence neydi?

Kişisel gelişimime daha fazla vakit ayırmak isterdim.

  • Kunduz senin sınav yılında nasıl bir yerdeydi, Kunduz’u nasıl kullandın?

Kunduz her zaman benim için sorularımın yanıtsız kalmayacağı şekilde çözüleceği bir uygulama olmuştu ve bu sene de öyle oldu. 3 sene boyunca sınava hazırlanırken soru çözmede yardımcım oldu.

  • Çalışmaya ne zaman başladın başlangıçtaki netlerin ve sonraki netlerin nasıl değişti?

Çalışmaya Eylül ortası gibi başladım. Başlangıçta TYT netim 82,25’ti ama tabii ki hiç çalışmamıştım yaz boyu. AYT netim 63’tü. Sonlara doğru TYT netim 95-100’e kadar çıktı. AYT ise 70-76’ya kadar çıktı.

  • Programını nasıl hazırlardın haftalık düzenin nasıldı? (TYT-AYT çalışma dengen nasıldı, Kendine mola/tatil günü verir miydin?)                                                          

Daha öncesinde yapmadığım bir şekilde programımı artık kendim hazırlamaya başladım. Eksiğim olan dersler ve konular üzerine program hazırladım. TYT için konu eksiğim olmadığından bolca deneme çözerek pratik yaptım. AYT için derslere göre farklı yollar izledim. Biyoloji için yazarak çalışmayı sevdiğimden konu anlatımlı güncel bir AYT defteri hazırladım. Kimya ve fizik için videolu konu anlatımı olan seçenekleri değerlendirdim. Konular bitince soru bankasına geçtim ve sonrasında alan denemeleri, genel denemelerle ilerledim.

  • Sosyal hayatın, hobilerin, sorumlulukların ve sınav arasındaki dengeyi nasıl sağladın?

Pandemi dolayısıyla pek bir aktif sosyal hayatım olmadı maalesef. Ama hobilerimi yapmaktan vazgeçmedim pandemi izin verdiği sürece tabii ki. Bisiklet sürmeyi sevdiğimden üniversite sınavlarından, denemelerden sonra hep sürmeye çıktım. Molalarımı da kitap okuyarak değerlendirdim çünkü beni rahatlattığını hissediyordum kitap okumanın. 

  • Sınava hazırlandığın bir gününü bizimle paylaşır mısın? (Kaç soru çözerdin, kaç saat çalışırdın- uyku düzenin nasıldı?)

Sabah 08.30 da üniversite derslerim başladığı için o saatlerde uyanırdım. Genelde 17.15 civarı derslerimiz bitiyordu. Ondan sonra da biraz dinlenip yemek yedikten sonra 19.00 gibi derse başlayıp 23.30 ‘a kadar ders çalışıyordum bazen 24.00’ü de geçiyordu. Ama bazen derslerimiz iptal oluyordu ya da o gün için erken bitiyordu. O zamanlarda da bir yarım saat dinlendikten sonra ders çalışarak vaktimi değerlendiriyordum. Günde belirli bir soruya ulaşma gibi bir hedefim yoktu. Aslında öncesinde çok kafaya takıyordum fakat bu sene kendimi bu şekilde zorlamak istemedim. Çünkü daha çok dersi verimli çalışarak gitmeyi,  soruları da anlayarak çözmeyi istedim. Vaktim oldukça 4-5 saat çalıştım düzenli şekilde ama bazen de bu tatillerde 10 saati buldu(ama bu yaklaşık bir hafta-10 gün oldu). 23-24 gibi yatıp aynı şekilde 07.30-08.30 arası kalkmaya çalışıyordum.

  • Deneme çözmeye ne zaman başladın ve ne sıklıkla çözdün?                                                  

TYT denemelerine Aralık ayında başladım. Bu zamana kadar AYT çalıştım. TYT denemelerini ilk olarak haftada bir, sonrasında haftada iki ve artırarak çözdüm. TYT alan denemelerini Türkçe-Fen bir gün, Matematik-Sosyal diğer gün şeklinde çözüyordum. Yani iki günde bir TYT denemesi bitmiş gibi oluyordu. Bu şekilde sırayla her gün çözmeye çalıştım. Şubat gibi de konularımı tamamlayıp ilk kaynaklarımı da bitirince denemelere başladım. Konular bitince her gün farklı derslerden olmak şartıyla alan denemeleri çözdüm. Belirli sayıda alan denemesi çözdükten sonra da AYT genel denemelerine başladım. İlk başlarda hafta 1-2 çözdüğüm AYT denemelerini son zamanlarda sıklaştırarak bir gün TYT bir gün AYT şeklinde çözdüm.

  • Okuyucularla paylaşmak istediğin özel ve çok verimli bulduğun bir çalışma tekniğin, şeklin var mıydı?                                                                                                                           

Özellikle sevdiğim hatta benim zamanımı verimli kıldığını düşündüğüm bir teknik vardı: Pomodoro tekniği. Fakat ben bunu internette yazdığı gibi 25 dakikalık periyotlarla değil de yaklaşık 1,5-2 saatlik periyotlarla yapıyordum ben. Sonrasında da 30 dakika mola vererek ilerliyordum. Bazen molalarımı 15 dakikaya indirdiğim de oluyordu.

  • Konularını ne zaman bitirdin?                                                                                                      

TYT konularına dediğim gibi çalışmadım ama denemelerle ilerledim. AYT konularını da yaklaşık Ocak-Şubat gibi bitirdikten sonra denemelere geçtim.

  • Hangi sıklıkla deneme çözerdin?                                                                                           

İlk başta haftada bir TYT, sonrasında hafta da iki ve son günlerde de iki günde bir şeklinde çözdüm. AYT içinse konularım bittikten sonra bir ay kadar alan denemesi çözdüm, sonrasında TYT ile birlikte sıklığı aynı şekilde artırarak devam ettim.

  • Sınav anını nasıl yönettin, sınav anını yönetmekle ilgili bir önerin var mı?

Sınav anı konusunda epey bir sınava girdiğimden çok tecrübem vardı. Bu yüzden çok zorlanmadım ama her sınav yaptığım bir şey vardı: Zorlandığım, yapamayacağımı hissettiğim an 1-2 dakika durup belki bir su içerek derin de bir nefes alarak gözümü kapatmak. Bu şekilde sakinleşmeye çalışarak kafamı rahatlatıyordum. Girdiğim bütün sınavlarda bunu yaptım ve de aday arkadaşlara önerim: Sakın o 1-2 dakikada bir soru daha çözerim ben, dinlenmeye gerek yok demeyin. İnanın o 1-2 dakika dinlenmek size o kafa karışıklığında çözülecek sorulardan daha fazlasını çözdürür.

  • Son hafta/son gün neler yaptın? (Uyku, yemek, ders olarak)                                                      

Ben son hafta konusunda son güne kadar ders çalışan birisiydim ama bu sene ilk defa son gün ders çalışmadım. Sadece bazı konu tekrarları yaptım. Kafamı rahatlatacak şeylerle ilgilendim. Kitapları çok sevdiğimden bir kitap kafeye gittim, temiz hava aldım sık sık, yürüyüş yaptım. Her zaman yediğim şeyleri yedim. Biraz heyecandan az uyumuş olabilirim özellikle sınavdan önceki gün.

  • Sınav ve sınavın zorluğu hakkında neler düşünüyorsun ve tavsiyelerin neler olur?

Daha önce de girdiğim sınavlardan edindiğim tecrübelerle sınavın kolay olmadığını, orta-zor arası olduğunu düşünüyorum. Bu sınavın da bu zorluktan dolayı düzenli çalışmış öğrencilerin daha rahatlıkla yapabileceği kanaatindeyim. Aday arkadaşlara şiddetle önerdiğim şey sürekli, düzenli çalışmaları, konuları iyice öğrenmeleri ve yüzeysel düzeyde geçmemeleri, en önemlisi de MEB KAYNAKLARI. Ben sınav süreci boyunca sadece MEB kaynaklarından ilerledim ve de faydasını çokça gördüm. Girecek olduğunuz sınav da her sene yayınlanan kazanımlara göre olduğundan o kazanımlara da bir bakın derim.

???

Kunduz ile sınava hazırlanan Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Hasret’e sınava hazırlık süreciyle ilgili aklına takılabilecekleri sorduk. Sınava Kunduz’la hazırlanan öğrencilerimizle yapacağımız diğer röportajlar için takipte kal!

Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.
Uygulamada senin için hazırlanmış , tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL