Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Redoks Tepkimeleri ve İstemlilik Konu Anlatımı

Asidik ve Bazik Redoks, Elektrokimya, Redoks Reaksiyonları... İstemlilik hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!

3 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 5.09.2021
Redoks Tepkimeleri ve İstemlilik Konu Anlatımı

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına ve formüllere bakmaya ihtiyaç duyabilirsin. Tekrar yaparken ya da soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, her konuda mutlaka görmen gereken ipuçlarını, formülleri, ders notlarını senin için derliyoruz!? Bu yazımızda Asidik Redoks, Bazik Redoks, İndirgenme, Yükseltgenme, Elektrokimya, Yarı Reaksiyon Yöntemi, Redoks Tepkimeleri ve çok daha fazlası hakkında bilmen gerekenler ile İstemlilik konusuna ait soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Umarız bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!<

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Melisa Hoca tarafından hazırlandı. Melisa Hoca, Şehremini Anadolu Lisesi mezunu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği hazırlık öğrencisi.

Redoks Tepkimeleri ve İstemlilik

Asidik Redoks Tepkimeleri Denkleştirme

  • Tepkimede her bir taneciğin yükseltgenme basamağı belirlenir.
  • Yükseltgen ve indirgen tanecikler iki yarı reaksiyon şeklinde yazılır ve alınan – verilen elektron sayıları eşitlenir.
  • Yük denkliği sağlamak için H+ iyonu oksijen eşitliği için H2O ilave edilerek tepkime denkleştirilir.

Bazik Redoks Tepkimeleri Denkleştirme

  • Denkliğin her iki tarafına H+ iyonu kadar OH- iyonu eklenir.
  • H+ + OH  → H2O yorumlanır.
  • Yük denkliği tamamlanarak tepkime denkliği sağlanır.
Asidik ve Bazik Redoks, Elektrokimya, Redoks Tepkimeleri... İstemlilik hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!

Elektrokimya ve Redoks Reaksiyonları

Kimyasal enerjinin elektrik enerjisine dönüşümünü inceleyen kimyanın alt disiplinine elektrokimya denir. Elektrokimyasal tepkimeler redoks reaksiyonlarıdır.

İndirgenme ve Yükseltgenme

Elektron veren tanecik yükseltgenir. İndirgen özelliktedir.
Elektron veren tanecik indirgenir. Yükseltgen özelliktedir.

indirgenme yükseltgenme

Yarı Reaksiyon Yöntemi

  • Her element atomunun taneciğinin yükseltgenme basamağı belirlenir.
  • Yükseltgenme basamağı değişen elementleri ile indirgenme yarı yükseltgenme tepkimeleri yazılır.
  • Elektron sayıları eşitlenerek alınan – verilen elektron sayısı eşitlenir.
  • Bulunan sayılar tepkimeye aktarılır. İndirgenme – yükseltgenme olayı gözlemlenmeyen taneciklerin atom sayıları eşitlenir.
Asidik ve Bazik Redoks, Elektrokimya, Redoks Tepkimeleri... İstemlilik hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!

???

Redoks Tepkimeleri Soru Çözümü

Redoks Reaksiyonları ve İstemlilik konusunda bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. Katılar ve Sıvılar konusu, AYT Kimya testi için temel konulardan biri olduğu için iyice pekiştirmen önemli. Asidik Redoks, Bazik Redoks, İndirgenme, Yükseltgenme, Elektrokimya, Yarı Reaksiyon Yöntemi gibi alt başlıklar pek çok bilgi ve kavram içeriyor. Bu da daha çok soru tipini barındırdığı anlamına gelir. Bu konudan direkt soru gelebildiği gibi, farklı konuların da içinde sıkça geçtiğini görüyoruz. TYT ve AYT Kimya’da sıklıkla sorulması tercih edilen konulardan biri.

Bu tepkime en küçük tam sayılarla denkleştirildiğinde ürünlerin katsayıları toplamı kaç olur?

KİMYA

REDOKS TEPKİMELERİ VE İSTEMLİLİK

Bu tepkime en küçük tam sayılarla denkleştirildiğinde ürünlerin katsayıları toplamı kaç olur?

Bilgileri, tanımları, formülleri ve kuralları öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekli. Kimya Konu Anlatımı videolarımıza göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB Kaynaklarını da incelemen faydalı olabilir. Kimya netleri yükseltmedeki anahtar bolca soru çözmek ve yapılamayan soruların doğrusunu öğrenmek. Kunduz’da şu ana kadar, Redoks Reaksiyonları ve İstemlilik konulu binlerce soru alanında uzman Kimya eğitmenleri tarafından çözüldü. Daha fazla Redoks Reaksiyonları ve İstemlilik sorusu ve detaylı çözümlerini görmek istersen, aşağıdaki butona tıklayabilirsin! Uygulamamız içerisinden ücretsiz erişebileceğin soru ve detaylı çözümler ile, bu konudaki hakimiyetini arttırman mümkün!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL