Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Sabahları Uyanamıyorum! – Erken Uyanma Taktikleri

Güzel bir gün, güzel bir sabah ile başlar. Sabahları ayağa kalkmayı kolaylaştırmana yardımcı olacak uyanma taktikleri senin için burada!

3 dakikalık okuma
Efşan tarafından yazıldı, 16.11.2021
Sabahları Uyanamıyorum! – Erken Uyanma Taktikleri

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

“Sabahları Uyanamıyorum, Alarmı Duymuyorum” diyenlerden misiniz? Sabahları uyanmakta birçoğumuz güçlük çekmekte. Sabahları uyanmakta güçlük çektiğimizden birçok işimiz ve planımız bozulabiliyor. Eğer düzenli olarak sabahları kalkmayı ve işlerinin başına geçmeyi erteliyorsan bu durum sandığından daha fazla soruna neden oluyor. Sabahları uyanma ve yataktan kalkma mücadelesi tüm günün üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir ve sorun devam ederse seni üzmeye başlayabilir. Sabahları ayağa kalkmayı kolaylaştırmana yardımcı olacak erken uyanma taktikleri senin için burada!

Sabahları uyanamıyorum ne yapmam lazım? Sabah kalkmak neden zor gelir?Sabahları yorgun uyanmamak için ne yapmalı?Dinç uyanmak için kaç saat uyumalı?

Sabah Kalkmak Neden Zor Gelir?

Öncelikle konuyu başlangıç noktasından ele alalım. Gerçekten sabah kalkmak neden zor gelir? İlk ve en yaygın sebep yeterli sürede uyunmaması. Çoğu insan için 8 saatlik uyku yeterlidir. Ancak çok küçük bir kesim (topumun %2’si) 4-5 saat uykuyla da hayatına dinç devam edebilir. Bu kesimde değilsen uykudan çaldığın her vakit hayatından çalmaktır. Çünkü uyku bizi hayatta tutar, zihnimizi yeniler. Uykusuzluk özellikle uzun süreli bir uykusuzluk depresif belirtilere, öğrenme performansında düşüşe sebep olabilir.

Eğer yeterli süre uyumana rağmen sabahları yorgun uyanıyorsan, zor uyanıyorsan kan değerlerine baktırman faydalı olabilir.

Erken uyanma taktikleri:

Sabahları uyanamama sorununa çözümler

Odandaki ısı dengesini kontrol etmelisin!

Uykun, gece ne kadar sıcak veya soğuk olduğundan büyük ölçüde etkilenir. İyi bir denge elde etmek önemlidir. Çünkü bu, enerjimizi sakinleştirir ve yükselmeleri durdurur.  

Önceki günden planın olmalı!

Uyumadan önce yarın ne yapacağını planlaman oldukça önemli. Eğer uyandığında ne yapacağını bilirsen, sorumluluklarını yerine getirme düşüncesi seni yataktan kaldıracaktır.

Motivasyon kaynaklarını hatırlaman ve motivasyonun az ise bunun neden böyle olduğu üzerine düşünmek iyi olabilir. Gün içinde yapacağımız işlerin motivasyon kaynağı, hayal ve hedeflerimiz olabilir. Aynı zamanda, düzenli ve sağlıklı bir yaşamda bu motivasyon kaynaklarından biri olabilir. Bunları tekrar düşünmek ve kendine hatırlatmak sabah uyanmana yardımcı olacaktır.

Kaç Saat Uyuduğunu Hesaplamalısın!

Uyku ve erken uyanma taktikleri ile ilgili videomuzda da bahsettiğimiz gibi her kişinin kendine özel bir uyku saati vardır. Ancak araştırmalar çoğu kişinin 8 saat uykuyla dinç hissettiğini göstermiştin. Bir günlüğüne alarm kurmayıp kaç saat uyuduğuna bakarsan bunu bilebilirsin. Ancak önceki günlerde uykusuz kalmamış olman önemli bunu denerken. Yoksa uyku borcun sebebibiyle fazla uyuyabilirsin :)Biyolojik saatini bilmek, ona göre akşamdan yatağa girip sabah alarm kurmanı sağlar. Örneğin günde 8 saat uyku sana yetiyorsa gece 11.00’de yatağa girip uyumaya başladığını varsayarsak sabah 7.00’de uyanman senin için uygun olacaktır.

Uyku programlarına mutlaka sadık kalmalısın. 

Rutin bir uyku düzeni kurarsan, vücudun aynı anda uyanma alışkanlığını daha kolay kazanacaktır. Her gece aşağı yukarı aynı saatte yatmaya çalış ve alarmı hafta sonları bile aynı saatte ayarla. Vücudunun daha sonra bu kalıba alışma şansı olacaktır.

Alarmı kendine uzak bir yere koymalısın!

Alarm yatağın yanında duruyorsa, onu kapatmak veya erteleme düğmesine basmak istiyoruz. Onu odanın diğer tarafına yerleştirerek, kapatmak için yataktan kalkman gerekecek. Alarmı kapatmak için kalktığında uyanmış olacaksın.

Alarm müziğini seçerken, seni etkili bir şekilde uyandıracak ancak kötü bir ruh haline sokmayacak şekilde seçmelisin. Seçenek ne olursa olsun, her sabah rahatsız olacak kadar rahatsız edici bulmayacağın bir seçenek seçmelisin!

Bir bardak su içebilirsin!

Yatağınızın yanında mutlaka bir bardak su olsun. Sabahları vücudumuz dehidrolize şekilde uyanır. Su içmek uykunun açılmasına yardımcı olur.

Aç karnına soğuk bir bardak su, seni uyandırmanın yanı sıra aslında birçok sağlık yararına sahiptir. Su metabolizmanı başlatacak ve böylece daha hızlı uyanacak ve daha uyanık hissedeceksin.

Egzersiz ve yoga ile güne başlayabilirsin!

Sabahları sersemleşmiş ruh halini dağıtmak için egzersiz veya yoga yapmak iyi bir çözüm olabilir. Evinin etrafında bulunan bir park veya yürüyüş yolunda yapacağın kısa bir yürüyüş hem uykunu açacak hem de güne güzel başlamana yardımcı olacaktır. Evde izole olmamız gereken bu günlerde dışarı çıkmak istemeyenler için evde egzersiz hareket yapmayı veya yoga yapmayı önerebiliriz. Ne kadar çok egzersiz yaparsan, daha zinde ve sağlıklı hale geldikçe sahip olduğun enerji o kadar artar.

En basitinden sevdiğin bir müzik eşliğinde kendine kahvaltı hazırlamak bile güne güzel başlamana yardımcı olur. Uyanmış olduğunda kendini bunlarla ödüllendirmek uyanma motivasyonunu artıracaktır.

☀️☀️☀️

Sınava hazırlık uzun bir maraton. Kunduz ekibi olarak bu yolculukta yanında olmayı çok isteriz! Alanında uzman Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin. Uygulamada senin için hazırlanmış , tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL