Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Son Sene Çalışıp Derece Yapmak – 1 Senede Üniversite Kazanılır mı?

Sadece son sene çalışarak neler yapılabilir? Bir sene çalışarak üniversite kazanılır mı? Son yıl çalışmaya başlamakla ilgili her şey burada!

2 dakikalık okuma
Ecem tarafından yazıldı, 9.10.2021
Son Sene Çalışıp Derece Yapmak – 1 Senede Üniversite Kazanılır mı?

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Son sene çalışıp derece yapmak mümkün mü, 1 senede üniversite kazanılır mı soruları sınav senesinin gelmesi ile beraber aklına takılmış olabilir. 12. sınıfa kadar hiçbir şey yapmamış hatta belki mezun yılında hazırlanıyor olabilirsin. Peki sadece son sene çalışarak neler yapılabilir, bir sene çalışarak sınav kazanılır mı bu yazımızda bundan bahsedeceğiz.

Son Sene Çalışıp Derece Yapmak

Son Sene Çalışarak Neleri Başarabilirsin?

Son yıl çalışmaya başlamanın birkaç zor noktası vardır. Bir, konuların birikmiş olması; iki, çevrende sınava hazırlananların konularda ilerlemiş olması. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki netlerin moralini bozmasın. Çünkü netlerim düşük, konularda gerideyim diyorsan bu cümlelerin sonuna bir “henüz” eklemelisin. Netlerin henüz düşük, konularda henüz geridesin. Ama 1 yıl sonra nerede olacağını deneyip görecek olan sensin.

Evet senin için konular en başından başlıyor olabilir, TYT’de 40-50 netlerde olabilirsin. Ancak bu netlerin bir avantajı var: Bu netlerde çok daha hızlı yükselebilirsin. Arkadaşların 70-80-90 net yapıyor olabilir ama onlar 1 net yükseltirken sen aynı zamanda 5 net yükseltebilirsin. Çünkü bilgi eksiğini tamamlamak, ekstra pratik ve hatalarından netleri yükseltmeye çalışmaktan çok daha kolaydır. Bu yüzden özellikle başlardaki netlerin moralini düşürmesin! Sıkı bir çalışmayla TYT netlerinini arttırarak güzel bir ivme yakalayabilirsin. Peki bunları yaparken AYT nerede olacak dersen TYT’deki temel konuları öğrendikten sonra TYT her zaman AYT’nin yanında pratik yaparak götüreceğin bir ders olacak. Zaten artık TYT’nin biten bir sınav olmadığını hepimiz biliyoruz değil mi?

Kendine odaklanmalısın, etrafındakilere değil!

İkinci zorlayıcı noktaysa çevredekilerin konularda önde olması, belki de sen köklü sayılar çalışırken türev çalışmaları. Burada yapılacak ilk şey etrafa kulakları kapamak. Dershanede, okulda, çevrende senden önde olan arkadaşların her zaman olacak. Ama unutma ki sınav uzun bir maraton ve senin daha 1 yılın var. 1 yılın hiç de kısa bir zaman değil.

Önemli olan doğru şekilde ve sürekli çalışmak. Bu uzun yolculukta çok şey değişebilir. Doğru çalışma ve her gün eksiklerine göre hareket etmen sonunda başlangıç noktasının o kadar önemli olmadığını gösterecek sana. Derece yapan öğrencilerde en baştan başlayanların da çok olduğunu biliyoruz. Onları dereceye götüren zamanı iyi kullanmaları ve sürece odaklanmalarıydı. Son sene çalışıp derece yapmak hem çok mümkün hem değil. Bunu mümkün yapacak olan ise bu soruya değil sürece ve çalışmalara odaklanmak.

Hedefe gözümüzü dikmek yolumuzu görmemeye sebep olabilir. Bu yüzden 1 yılı sonrasını bir kenara koyup şu an yapılacak, her gün yataktan kalkınca yapılacak en iyi şeyin ne olduğunu düşün. Bu günler biriktiğinde sen zaten başta gözünü diktiğin hedefe varmış olacaksın. Bu yolculukta odaklandığın nokta “bugün” olursa o zaman yolunda çok daha emin ve uzun yürüyebilirsin.

Yolculuğunda Kunduz ise her zaman yanında. Kunduz’da profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.
Uygulamada senin için hazırlanmış, tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL