Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Sıfır Matematik İle YKS- Matematiğe 0’dan Başlamak

Bir yıl içinde Matematik dersine dair neler yapabilir? Sıfır Matematik ile sınava nasıl hazırlanmalı ve en doğru strateji nedir?

3 dakikalık okuma
Ecem tarafından yazıldı, 11.10.2021
Sıfır Matematik İle YKS- Matematiğe 0’dan Başlamak

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Matematiğe sıfırdan başlamak… Sınav yılında çok belirleyici olan ve geneli zorlayan derslerden biri Matematik. Eğitim hayatı boyunca matematikle yıldızı barışmamış bir öğrenciysen sınav döneminde matematikle yüzleşmek çok daha can sıkıcı olabiliyor. Peki 12. sınıfta ya da mezun yılında matematiği 0 olan, TYT matematikte birkaç netten fazla yapmayan biri bir yıl içinde Matematik dersine dair neler yapabilir, Sıfır Matematik ile sınava nasıl hazırlanmalı ve en doğru strateji nedir bunları konuşacağız.

TYT Matematik nasıl öğrenilir?TYT matematik bilmeden AYT yapılır mı?TYT mat bitmeden AYT başlanır mı?Matematik daha iyi nasıl öğrenilir?

?

TYT Matematik Sıfırdan Başlamak

Matematiğim sıfır ne yapmalıyım?

Başlangıç seviyesindeki öğrencileri ikiye ayırabiliriz:

  1. İşlem öncelikleri hakkında bilgisi, işlem pratiği olmayanlar
  2. İşlem bilgisi ve pratiği olan ama konu bilmeyenler
  1. İşlem bilgin hiç yoksa “Antrenmanlarla Matematik” gibi bir başlangıç kitabı senin için doğru başlangıç olur. Ancak bu kitap hızlı bitirilmesi gereken bir kitap. Çünkü sadece diğer kitapları çözebilmen için sana bir temel sunacak. Sadece bu kitabı çözerek denemede kayda değer net artışı göremeyebilirsin. Bu kitap gibi Sıfır Matematik için bir başlangıç kitabı kullanacaksan kendine 30 günlük bir program yapıp hızlıca bitirmeni ve ardından orta seviye bir kaynağa geçmeni öneririm. 
  2. İşlem bilgin var ama konu bilgin hiç yoksa, dersleri dinlemediysen iki seçeneğin var. İlki daha kolay düzey bir soru bankası ile başlamak. Diğeri ise seviyelendirilmiş orta zorlukta bir kaynaktan başlamak. İkisini birlikte kullanman da çok sağlam bir yol olacaktır. Örneğin Üslü Sayılar konusunun videolarını dinledikten sonra çözebiliyorsan orta seviye kaynaktan başlayabilirsin. Bu konu seni daha çok zorluyorsa ve temel kurallarını oturtamadığını hissediyorsan daha kolay seviye bir kitaptan birkaç testle başlayıp ardından orta seviye kaynağa geçmek de çok iyi bir yol olur. Ama unutma ki ilk testleri çözerken hala öğreniyorsun. O yüzden ilk birkaç test notlarına bakmaktan çekinme. Senin için en öğretici olan yapamadığın sorular olacak zorlansan da testte yapamadığın tüm soruları mutlaka öğren.

AYT’ye Ne Zaman Başlamalı?

İlk ve önemli soru: TYT matematik bitmeden AYT yapılır mı?

Hangi grupta olursan ol bilmen gereken çok önemli şeyler var. Öncelikle TYT konuları bilinmeden AYT çalışılamaz çünkü Matematik birikimli ilerleyen bir derstir. Üslü sayıları bilmeden fonksiyonları, fonksiyonları bilmeden türevi yapamazsın. Özellikle yeni başlıyorsan temel konuları öğrenmek konusunda sabırlı ol. TYT’siz çalışağın AYT’yi konu olarak belki anlayabilirsin ama işleme dökemezsin. TYT’yi tam bitirince AYT’ye geçeceğini düşünmek ise çok iyi bir yol değildir çünkü TYT Matematik biten değil sürekli ve düzenli yeni sorular çözerek pekiştirilen ve taze tutulması gereken bir derstir. Peki AYT matematiğe ne zaman başlayacağım dersen TYT’de temel konuları (problemlere kadar olan kısım) öğrendikten sonra TYT ve AYT matematiği beraber götürmeye başlayabilirsin.

Zaman zaman netlerin yükselmediği ya da yavaş yükseldiği için motivasyonun düşebilir. Ama Matematik her zaman konuyu çalışıp karşılığını denemede aldığımız bir ders olmuyor maalesef. Özellikle TYT Matematik bol bol pratik isteyen ve konuları sindirebilmek için zaman gereken bir derstir.

Matematik Dersi, Bambu Ağacına Benzer!

Doğru şekilde çalışıp  karşılığını alamadığını düşündüğünde Matematik dersinin bir bambu ağacı gibi olduğunu düşün. Bambu ağacı tohumu yıllarca sulanır ama boy vermez. Vakti geldiğinde ise çok hızlı büyür ve 27 metreye ulaşır. Sen de matematikte çalışmalarını her gün ilmek ilmek işleyerek sonucunu hemen bugün olmasa da zamanla almaya başlayacağına emin ol.

TYT Matematik’in konu listesi bir hayli geniş. Temel konular olsa da olasılıktan çarpanlara ayırmaya pek çok önemli konuyu içeriyor. Bu nedenle hangi konulardan sorumlu olduğunu anlamak ve soru dağılımlarını bilmek çok önemli. 2021 TYT Matematik Konuları ve Soru Dağılımı yazımıza göz attıktan sonra, hangi konulara ağırlık vermen gerektiğini planlayabilirsin! Başta MEB Kazanım Testleri olmak üzere, farklı zorluk seviyelerinden farklı kaynaklara yönelebilirsin. Ne kadar çok soru tipi görüp çözümünü kavrarsan, başarıya o kadar yaklaşırsın!

Sınava hazırlık uzun bir maraton. Kunduz ekibi olarak bu yolculukta yanında olmayı çok isteriz! Alanında uzman Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin. Uygulamada senin için hazırlanmış , tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL