Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Sınava 1 Gün Kala Ne Yapılmalı?

Hem verimli bir sınav geçirmek hem de ilerleyen saatleri senin adına da rahat bir hale getirmek için öneriler burada!

2 dakikalık okuma
Hüma Erbörü tarafından yazıldı, 19.06.2021
Sınava 1 Gün Kala Ne Yapılmalı?

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Ve işte sınavdan önceki gün geldi çattı, artık sınava saatler kaldı! Peki sınava en iyi halinle girmek adına bu saatleri nasıl geçirmelisin? sınava 1 gün kala ne yapılmalı sorusu hepimizin aklına takılmıştır. Hem verimli bir sınav geçirmek hem de ilerleyen saatleri senin adına da rahat bir hale getirmek için sana birkaç öneri vermek istiyorum.

Sınava 1 Gün Kala Ne Yapılmalı – Sınavdan Bir Gün Önce Ne Yapılmalı?

  1. Öncelikle kendini tebrik et. Buraya kadar geldin, zor zamanlardan elbet geçtin. Gerek kişisel olsun gerek ülke ve dünyanın içinde bulunduğu durum olsun gerçekten motivasyon kırıcı günlerden geçtin. Ama sen yılmadın ve sonuna kadar savaştın! Bu yüzden bu tebriği her şeyden çok hak ediyorsun. Elinden geleni yaptın, artık bundan sonra yapman gereken tek şey kafanda olan bilgileri en iyi şekilde kullanarak heyecanını sınavda kontrol edip en iyi performansını sergilemek olacak. Biz seninle gurur duyuyoruz!
  2. Uzmanların da belirttiği üzere sınava 1 gün kala rutininizi bozmayın. Zaten son haftalarda uyku düzenini oturtmuş olacaksın, yine aynı saatte uyuyup aynı saatte kalkmaya çalış. Sıradan bir günmüş gibi geçir. Evet, belki bu sınavın hayatının geri kalanını belirleyeceğini düşünüyorsun. Belki de tüm gözleri üzerinde hissediyorsun. Ama bu stresinin oluşturduğu bir kurgu. Bu son günü ne kadar rahat geçirirsen o kadar stressiz bir şekilde ertesi gün sınava gireceksin. O yüzden değişik bir şey yapma, aynı düzenine devam et.
  3. Düzende değiştirebileceğin sadece 1-2 şey olabilir. Bunlardan ilki, diğer günlerde derslerine çok yüklendiysen bugün bu kadar çalışmaman. Önceki gün çalıştıkların sadece kafanı yoracak, bilgi karmaşasına girebilirsin ve daha da stres olabilirsin. Bu yüzden sana önerim gece yatmadan önce sözel notlarının üstünden kısa bir şekilde geçmek veya çözemediğin önemli birkaç soruyu tekrar çözmek. Bunun dışında sadece kendini rahatlatmaya önem vermelisin. Zaten aylardır çalışıyorsun, son gün kendini odaya kapattığın 8 saat aylarca çalışmanın üzerinde sadece küçük bir değişiklik olacaktır. Ancak stresini yenebilirsen bu sana sınavda çok daha yardımcı olacaktır.
  4. Ailenle rahatlatıcı bir aktivite yapmayı düşünebilirsin. Ben mesela, o gün ailemle bir alışveriş merkezinde Bowling oynamaya ve yemek yemeye gitmiştim. Tabii, günümüzün şartlarında bu çok mümkün olmayabilir. Ama beraber oynanan bir kutu oyunu ya da izlenen bir komedi filmi de aynı etkiyi yaratacaktır.
  5. Olabildiğince sınav veya sınav sonrası hakkında düşünmemeye ve konuşmamaya çalış. Seni strese sokabilecek her türlü dijital medya bilgisinden uzak dur. Sosyal medya detoksu için bugün bulunmaz bir fırsat olabilir! ? Her zaman tekrarladığımız gibi, bu düşünceler sadece kafanı yoracak. Eline sonuç karnesi geçtiğinde uzun uzadıya bu konuları düşüneceksin zaten. O zamana kadar önündeki basamağa odaklan.

Ve tabii ki son gün de Kunduz’un yanında olduğunu unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL