Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

YKS’ye 3 Ay Kala Nasıl Çalışılmalı?

Son 3 ay, YKS için neleri değiştirebilirsin? Bu yazımızda YKS'ye son 3 ay için çalışma taktiklerini ve ipuçlarını anlattık.

2 dakikalık okuma
Sonnur tarafından yazıldı, 23.03.2021
YKS’ye 3 Ay Kala Nasıl Çalışılmalı?

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmaları, test çözümleri, deneme sınavları derken YKS için son 3 ay geldi! Peki çalışmalarımızı sürdürürken son 3 ayda YKS için neleri değiştirebilirsin? Bu yazımızda YKS’ye 3 ay kala nasıl çalışılmalı sorusunu cevaplıyoruz , çalışma taktiklerini ve ipuçlarını anlatıyoruz!


YKS’ye 3 Kala Nasıl Çalışılmalı?

Son 3 ay için geçmişe dönüp neler yaptığına bakman gerekiyor.

Şu zamana dek konu çalışmalarını sürdürdün, denemelere başladın, kalan konularına çalışıyorsun. Şimdi burada önemli bir soru devreye giriyor. Şu ana dek çalıştığın konularda neler yaptın? “Çalıştım, bitti. dediğin konulara tekrar geri dönmene gerek var mı? Detaylı bir analiz için şu aşamaları takip edebilirsin:

  • Şu ana kadar hangi konuları tamamen çalıştım, geriye neler kaldı?
  • Çalıştığım konularda hatırlamadığım, eksik hissettiğim var mı?
  • Deneme sınavlarında çalıştığım konulardan yanlış yapıyor muyum? Bu yanlışların sebebi ne oluyor? (Bilgi eksikliği, yorum eksikliği, dikkatsizlik vb)

Önümüzdeki birkaç haftalık süreçte, bu şekilde eskiye dönük bir tarama yapabilirsin. Aynı zamanda günlük, haftalık ve aylık tekrarlarımız da önemli. Ders tekrarı yazımızda tavsiyelerimizi daha önceden derlemiştik! Eğer şu zamana kadar yaptığın çalışmalarını toparlayıp pekiştirirsen, bundan sonrası için de sağlam bir temel ve motivasyon oturtmuş olursun.


Deneme sınavları önemli yol arkadaşlarımızdan!

Belki AYT için deneme sınavı tempon çok artmamıştır ancak TYT için düzenli deneme çözüyorsundur. Net sayılarına takılmak yerine hedefin konuların tamamen öğrenilmiş ve bol soru çözümüyle desteklenmiş olması olmalı. Bu nedenle sayısal değerlere kafanı takıp motivasyonunu düşürmemelisin. Herkesin sınav çözüş şekli farklıdır. Sınava birkaç ay kala, hangi dersten başlayacağını, hangi ders sırasını takip edeceğini, her derse ortalama kaç dakika süre harcadığını vs tespit etmen gerekir.  Ancak sınava az zaman kala, sınavı çözüş stilini değiştirmemeni ve alışık olduğun düzende çözmeye devam etmeni tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda süre kontrolünü de oturtman önemli. Deneme sınavlarının haricinde, normal testlerini de süre tutarak çözmeni tavsiye ediyoruz. Bu konsantrasyon artırıcı bir etki yapacaktır. MEB tarafından yayınlanan kazanım testlerine ve deneme sınavlarına da göz atabilirsin!

Sınava 3 ay kala da Kunduz yanında!  Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.
Uygulamada senin için hazırlanmış, tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL