Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Yazılılara Nasıl Çalışılır – Sınavlara Nasıl Hazırlanılır

Yazılılara nasıl çalışılır, sınavlara nasıl hazırlanılmalı sizin için anlattık! Soru kartları, not tutmak, tekrarlar, taktikler ve dahası!

2 dakikalık okuma
Ecem tarafından yazıldı, 24.10.2022
Yazılılara Nasıl Çalışılır – Sınavlara Nasıl Hazırlanılır

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Yazılılara nasıl çalışılır, sınavlara nasıl hazırlanır sorusunu cevaplıyoruz! Yazılı vakti geldi. Yazılı puanı aynı zaman OBP (okul başarı puanı) demek. Bu sebeple yazılılar yalnız okulda kalmıyor. Aynı zamanda üniversiteye girişte de çok fark yaratıyor. Sıralamaları ileriye ya da geriye çekebiliyor. Yazılılar bu kadar önemliyken nasıl çalışılacağını bilmek de önemli. Şimdi yazılılara nasıl çalışılır birlikte inceleyelim!


Yazılılara Nasıl Çalışılır?

1. Yazılılara Aralıklı Çalışmak ya da Son gün Çalışmak!

En iyi öğrenme şekillerinden biri aralıklarla öğrenmek. Son gün çalışıp öğrendiğin bilgilerin hafızandan sınav sonrası silindiğini deneyimlemişsindir. Bunun sebebi zihnine bilgileri işlemek için vakit vermemek. Son gün o derse tek seferde verilen vakti dağıtarak vermek hem daha yüksek puan almana hem de bilgileri daha uzun süre aklında tutmana yardımcı olacaktır. Dersi okulda öğrendikten sonra evde 20 dakikalık bir tekrar, bir hafta sonra 2. bir tekrar ve sınavdan önce yine yapılacak bir çalışma en verimli yollardan biri olacaktır.

2. Dersteki İpuçlarını Yakalayın

Öğretmenler derslerde bazı konuların üstünde daha fazla dururlar. Dersi iyi takip ederek o noktaları yakalamak yazılıda oldukça işine yarayacaktır. Konuyu daha çok vurguluyor, daha çok örnek çözüyorsa siz de o konuyu önemseyin.
Ayrıca öğretmeniniz not tutturuyor ya da veriyorsa diğer kaynaklardan önce öğretmeninizin kullandığı kaynaklardan çalışmanızı öneririz. Konu aynı olsa da öğretmeniniz soru hazırlarken sizle paylaştığı kaynaklardan faydalanacaktır.

3. Yazılıya Sorularla Çalışın

Yazılıda karşımıza elbette sorular çıkacak. Bu sebeple konu çalışırken sorulardan yardım almak çok verimlidir. Konuyu çalıştıktan sonra konuyla ilgili sorular çıkarabilirsiniz. Bu isterseniz kartlar şeklinde yapın isterseniz bir sayfanın tamamına tüm soruları bir tarına cevapları yazın. Bu çalışma tekniğin hem soru hazırlıyor hem de sonrasında onları kendinize sorarak tekrar ediyorsunuz.

4. Yazılılara Hazırlanırken Soru Çözümü

Soru çözümü tekrar yapmak ve bilgileri tam anlamıyla sindirmek için en güzel yollardandır. Sınavın test olacaksa zaten test pratiği senin için çok daha fazla önemli. Ancak eşleştirme, doğru yanlış, klasik soru tiplerinden gelen sorularda da soru çözümü çok yardımcı olacaktır. Her soru ile bilgilerini tazeleyip aynı zamanda, kaçırdığın noktaları öğreneceksin. Yapamadığın her soruyu ise Kunduz’a sorabileceğini unutma!

5. Klasik Sınavlara Nasıl Çalışılmalı

Klasik sınavları en temelde ikiye ayırabiliriz. Birincisi doğrudan bilgi sorulan klasik sorular. Bu sorularda bir kavramı açıklamanız ya da özelliklerini sıralamanız istenebilir. Bu tip sorularda konuyu tam olarak bilmeniz gerekir. Yorum soruları ise bilginin üzerine çıkmanızı ister. bu sebeple konuyu tam oalrak sindirmiş olmanız çok önemlidir. Üstteki tüm maddeler konuyu iyi sindirmene yardımcı olacaktır. Konuyu aralıklarla çalışıp, soru çözüp, konu tekrarı yaptıktan sonra halledemeyeceğin sınav yok!

Şimdiden yazılılarda bol başarılar.

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL