Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

6 Ayda YKS Yetişir mi?- YKS Son 6 Ay Taktikleri

Haydi gel, bu yazımızda şu ana kadar yaptığın her şeyi bi' toparlayalım ve kalan 6 ay için bir yol haritası belirleyelim.

3 dakikalık okuma
Sonnur tarafından yazıldı, 16.12.2021
6 Ayda YKS Yetişir mi?- YKS Son 6 Ay Taktikleri

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

6 ayda YKS yetişir mi sorusunu cevaplıyoruz. YKS 2022’ye yaklaşık 6 ay kaldı. Şu ana kadar belli bir çalışma temposu oluşturmaya çalıştın. Belki kafanda hala soru işaretleri var: “Şu an kaç net yapıyor olmam lazım?”, “6 ayda YKS yetişir mi?”, “6 ayda üniversite kazanılır mı?” Haydi gel, bu yazımızda şu ana kadar yaptıklarını toparlayalım ve YKS son 6 ay için bir yol haritası belirleyelim.

6 Ayda YKS Yetişir mi?

Ne durumda olduğunu kontrol etmen gerekiyor

Sınava 6 ay kala çalışmaya başlamış olabilirsin ya da sene başından beri bir şekilde çalışıyor olabilirsin. Önce şunu söylemek isterim. 6 ayda üniversite kazanılır mı, 6 ayda YKS yetişir mi sorularının cevabını sadece deneyip görebilirsin. Ama şunu biliyoruz 6 ay sonra aynı yerde olmayacaksın. Nerede olduğunu ise eforun belirleyecek. Bu yüzden bu soruları bazen bir kenara koyup elimizden geleni yaparak sonucu deneyimlememiz gerekiyor.
Sene başında çok fazla konu eksiğin vardı, bu çok doğal. Sırayla onları halletmeye, eksiklerini kapatmaya çalıştın. Hala konu eksiklerin olması da oldukça olağan son güne kadar konu çalışmaya devam edebilirsin.
Şimdi sıra bunların analizini yapmaya geldi. Bir hafta sonunu genel tekrara ayırarak, şu ana kadar çalıştığın konulardan soru çözüp (her konudan bir-iki test gibi) ne durumda olduğunu az çok görebilirsin. Sonrasında kağıdı ve kalemi eline alıp bir liste çıkarman gerekli:

  • Şu ana kadar hangi konuları çalıştım?
  • Hangi konuların sorularını rahatça çözüyorum, hangilerinde hala eksiğim var?
  • Hangi konulara daha başlayamadım?

Bu sorulara cevap verirken kendine karşı dürüst olmalısın. Yani çok çalıştığın bir konuyu hala anlamamış olabilirsin, bu çok doğal ve halledilemeyecek bir şey değil. Yapamadıklarından kaçmak yerine, hala fırsatın varken eksiklerini kapatmaya yönelmelisin. 6 ay kesinlikle kısa bir zaman dilimi değil.
Ayrıca bir konuya ne kadar çalışırsan çalış, bolca pratiğini yapmadığın sürece ne durumda olduğunu göremezsin. Yani bu süreçte bol bol kendini denemen, neyi ne kadar anladığını sorgulaman gerekecek. Çünkü zaman azaldıkça, eksiklerin üzerinden gitmeye başlayacaksın. Sıfırdan bir konuya başlamak için pek vaktinin olmadığı zamanlar olacak. Eksiklerini nokta atışı ile tespit etmen gerekebilir.

yks son 6 ay

YKS Son 6 Ay, deneme sınavları kritik önem taşıyor

Konu çalışmaların bir şekilde gidiyor evet ama artık bir yandan da denemelere başlaman gerekecek. Çünkü gerçek sınav senden süreni ve dikkatini çok iyi kullanmanı istiyor. İlk çözdüğün denemeleri yetiştiremeyebilirsin, ya da çok fazla yanlışın çıkabilir. Bunda telaşlanacak ya da korkacak bir şey yok kesinlikle. Yanlış yapmak sandığın kadar kötü bir şey değil çünkü bu yanlışları çok güzel bir şekilde avantaj haline getirebilirsin. Yanlışlar senin eksiklerini gösteren en önemli sorulardır aslında. Yanlış yaptığın, anlamadığın soruların mutlaka doğrusunu öğrenmeye çalış. Boş bıraktığın veya yanlış yapıp üstüne gitmediğin her soru sınavda karşına çıkabilecek bir soru olabilir. Bu yüzden anlamadığını düşündüğün konuların üstüne gitmeye sakın korkma, sonuçta yapabildiklerini zaten yapıyorsun. Sana puan getirecek, netlerini yükseltecek şey yapamadıklarını yapmak olacaktır. Ayrıca ilk denemelerinde netlerim yükselmiyor diye stres olmana gerek yok. Zamanla sınav stiline alışacak ve yükselişe geçeceksin.
Dip not: Eğer konu eksiklerin çok fazla ve vaktin az ise denemeleri bir süre kısıtlı sayıda tutup zamanla arttırabilirsin. 

YKS son 6 ay, biraz daha planlı olma zamanı

Sene başında belki de en büyük sıkıntın bir program oluşturamamaktı. Günde kaç saat çalışmalısın? Hangi derslerde daha eksiksin ve daha çok çalışmalısın? Hangi dersleri aynı gün çalışmalısın? Tekrarlarını nasıl yapmalısın? Bu sorulara zamanla bir cevap bulabilmiş ve kalan zaman için programını ona göre düzenlemiş olman gerek. Bunun yolu da kendini tanımaktan geçiyor. Şu an istediğin yerde olmayabilirsin ama 6 aylık planlı ve düzenli çalışmayla başaramayacağın şey yok.

Şimdi derin bir nefes alıp son 6 ay için tekrar gaza basma vakti. Sıfırdan başlıyor olsan bile 6 ayda kendin için çok fazla şeyi değiştirebilirsin.
Çözemediğin, aklına takılan her soru için Kunduz’un yanında olduğunu söylemek isteriz. Sadece soru çözümü de yetmez! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan soru çözümleri, binlerce sorunun ve çözümünün yer aldığı soru bankası gibi hizmetlerden faydalanabilirsin!


Youtube kanalımıza abone olmayı unutma! 

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL