Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

YKS Test Çözme Teknikleri – Soru Bankası Nasıl Çözülür?

"Testi çözüyorum ama denemelerde yapamıyorum." mu diyorsun? Senin için YKS verimli soru çözme teknikleri nelerdir, bunları derledik.

2 dakikalık okuma
Sonnur tarafından yazıldı, 20.12.2021
YKS Test Çözme Teknikleri – Soru Bankası Nasıl Çözülür?

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

YKS test çözme teknikleri yazımızla beraberiz. Yorum soruları çözme taktikleri nelerdir, soru çözme hızı nasıl arttırılır anlatıyoruz. Çalıştığın konuları anlayıp anlamadığını ölçmenin en güzel yolu bol bol soru çözmek. Ancak soru çözme stilinin, seni geliştirecek yönde olması gerekiyor. “Konuyu çalıştım, sorusunu da çözdüm ama hala anlayamıyorum.” ya da “Testi çözüyorum ama denemelerde yapamıyorum.” diyorsan, senin için YKS verimli soru çözme teknikleri nelerdir, bunları derledik.

YKS Test Çözme Teknikleri : 

İlk testlerde hala konuyu öğrendiğini unutma!

Diyelim ki konuyu çalıştın, test çözeceksin. İlk testlerde hala öğrenme sürecinde olduğunu unutma. Bu testleri çözerken notların yanında açık olabilir. Her şıkkı bildiğinden ve soruları öğrenerek ilerlediğinden emin olmalısın. Birkaç testin ardından notlarını kapatarak çözmeye devam edebilirsin. Tavsiyemiz, kolaydan zora doğru dengeli bir yol izlemen. Genelde soru bankasında testler kolaydan zora gidiyor. Bir konuyu çalıştıktan sonra “Soru bankasını baştan sona bitirmeliyim.” diye kendini şartlamaktansa, her soru tipini görecek şekilde karma bir soru çözümü yapabilirsin.


Nasıl soru çözülür:

Test sorularını öğrenmek için çözüyorsun evet ama her soruyu bir sınav sorusu gibi ciddiye alman gerekiyor. Yani her soruyu çözdükten sonra “Bu soru gerçek sınavda çıksa yapabilecek miyim?” sorusunu kendine sorman gerekiyor. İki şık arasında kaldığın, tahminen doğru cevabı bulduğun her soru için de seni tatmin edecek açıklamayı öğrenmelisin. Özellikle yorum sorularında doğru mantığı yürüttüğünden emin olman senin için çok faydalı olacaktır.


Hızlı soru çözme teknikleri:

Test çözerken aynı zamanda gerçek sınav için prova yaptığını unutmamalısın. Yani ekstra verim alabilmen için test sorularını da ciddiyetle çözmen gerekiyor. Mümkün olduğunca soru çözme esnasında süre tutmanı tavsiye ediyoruz. Bu şekilde sınırlı sürede soru çözebilme becerin gelişecektir. Süre tutma tekniğini konuda ilerledikten sonra yapmak öğrenme verimin için daha iyi olacaktır. Özellikler paragraf ve problem öğrencileri en çok yavaşlatan konulardan oluyor. Paragraf taktiklerimizıi okumak için tıklayabilirsin.


Soruların çözümü esnasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var

“Önce şıkları mı okuyayım paragrafı mı?”, “Uzun sorular zor mudur?”, “Bir soru kolaysa kesin bir çeldiricilik var mıdır?” Bu sorular genelde öğrencilerin kafasını çok kurcalar ve sorulara ön yargı ile yaklaşılmasına sebep olur. Öncelikle bir soruya “Ben bunu çözebilir miyim, yok yok kesin çözemem.” mantığı ile yaklaşmamak gerekiyor. Soru, göründüğünden çok daha basit bir şeyi soruyor olabilir. Öncelikle soruyu bir bütün olarak ele alıp incelemen gerekiyor. Kafanda belli bir şey şekillendikten sonra detaylara odaklanmalısın.

Test çözdükten sonra sıra bol bol deneme çözümüne geliyor. Deneme çözme taktikleri nelerdir, deneme netleri nasıl yükseltilir öğrenmek istiyorsan “Deneme Sınavı Çözme Taktikleri” yazımıza göz atabilirsin. Çözemediğin, aklına takılan her soru için Kunduz’un yanında olduğunu söylemek isteriz. Sadece soru çözümü de yetmez! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan soru çözümleri, binlerce sorunun ve çözümünün yer aldığı soru bankası gibi hizmetlerden faydalanabilirsin!?

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL