Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

1. Periyodik tablo ile ilgili geçmişten günümüze kadar yapılan çalışmalarda bazı gruplandırmalar yapılmıştır. An- cak döneminde

1. Periyodik tablo ile ilgili geçmişten günümüze kadar yapılan çalışmalarda bazı gruplandırmalar yapılmıştır. An-
cak döneminde modern periyodik sisteme benzeyen ve en ayrıntılı sınıflandırmayı rus kimyacı Dimitri Mende-
leyev yapmıştır. Mendeleyev günümüz

1. Periyodik tablo ile ilgili geçmişten günümüze kadar yapılan çalışmalarda bazı gruplandırmalar yapılmıştır. An- cak döneminde modern periyodik sisteme benzeyen ve en ayrıntılı sınıflandırmayı rus kimyacı Dimitri Mende- leyev yapmıştır. Mendeleyev günümüzde kullanılan modern periyodik tablodan farklı olarak elementleri atom kütlelerine göre sıralamıştır. Döneminde keşfedilmeyen ancak var olduğunu düşündüğü elementleri periyodik tablosunda (-) ile göstermiş ve bu elementlerin kütleleri ve fiziksel özellikleri ile ilgili tahminlerde bulunmuştur. Mendeleyev sekiz ya da on sekiz elementte bir element özelliğinin tekrar ettiğini fark etmiştir. Be Ca II MB III IV $₂ VI Bu metne bakılarak aşağıdaki sorulardan hangisine cevap verilebilir? A) Mendeleyev'in periyodik tablosunu oluştururken yapmış olduğu temel hata nedir? B) Periyodik sistem ile ilgili yapılan çalışmalarda gruplandırmalar yapılmasının faydaları neler olmuştur? C) Mendeleyev'in ileriki zamanlarda keşfedileceğini düşündüğü elementlerin temel özellikleri nelerdir? D) Mendeleyev aynı gruptaki elementlerin hangi özelliklerinin birbirlerine benzediğini düşünmüştür?