%71 Dev İndirimde Son Gün 19 Mayıs! 2025 paketlerinde fiyat artışından etkilenmemek için bugün paketini al.

Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

10. Türkiye'de yer şekilleri ve yükseltinin kısa mesafede değiş- mesi, dağların kıyıya uzanış doğrultusu, eğim ve bakı koşulları

10. Türkiye'de yer şekilleri ve yükseltinin kısa mesafede değiş-
mesi, dağların kıyıya uzanış doğrultusu, eğim ve bakı
koşulları gibi faktörlerin etkisiyle iklim bölgeleri arasında
geçiş oldukça hızlıdır. Bunun yanı sıra ana iklim tipleri
arasında kalan ba

10. Türkiye'de yer şekilleri ve yükseltinin kısa mesafede değiş- mesi, dağların kıyıya uzanış doğrultusu, eğim ve bakı koşulları gibi faktörlerin etkisiyle iklim bölgeleri arasında geçiş oldukça hızlıdır. Bunun yanı sıra ana iklim tipleri arasında kalan bazı alanlar, bu iklimler arasında geçiş özelliği gösterir. Bu tür alanlar, komşu olduğu ana iklim bölgelerine ait birtakım özellikleri içinde barındırır. Akdeniz iklimi Karasal iklim Akdeniz iklimi II Karadeniz iklimi Karasal iklim WI Karadeniz iklimi Buna göre, ülkemizdeki ana iklim tiplerinin etki alanı ve illerin konumları dikkate alındığında yukarıdaki kesişim alanlarına aşağıdakilerden hangisinin geti- rilmesi daha uygundur? I II III İstanbul A) B) Çorum Tokat Gaziantep Manisa Çanakkale Eskişehir Aksaray Kastamonu Amasya Kırklareli Çankın Edirne E) Bursa Sinop Diğer Sayfaya Geçiniz.