Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Soru:

2. SINIF DENEME SINAVI 1 16 14. Mehmet dogal bir indikator hazırlamak için bir süre yapragini indikatör olarak kullanmak ister.

2. SINIF DENEME SINAVI 1
16
14. Mehmet dogal bir indikator hazırlamak için bir süre
yapragini indikatör olarak kullanmak ister. Gül yapragi
araştırma yaptiktan sonra kolay ulaşabilecegi 1
çözünmesini sağlar. Bu karışımı süzerek açık kahve
toplar, havanda d

2. SINIF DENEME SINAVI 1 16 14. Mehmet dogal bir indikator hazırlamak için bir süre yapragini indikatör olarak kullanmak ister. Gül yapragi araştırma yaptiktan sonra kolay ulaşabilecegi 1 çözünmesini sağlar. Bu karışımı süzerek açık kahve toplar, havanda dövdükten sonra, etil alkol ekleyerek kap tonlarında bir çözelti elde eder. 5h Mehmet eşit hacimde luz ruhu ve amonyağı ayrı ayri deney tüplerine koyar ve üstlerine hazırladığı çözelti- den eşit miktarda ekler. C h B ve C nokta- üklükte delikler eldeki gibi kap- erine aşağıdaki bağlı olduğunu pa çıkarılmall- Amonyak Tuz ruhu Görselde çubuğu B, C ve leceği k dağda Murat kg. 80 rak kis meleri ağlı olduğunu apa çekilmeli- Karışım Tuz ruhu + Gül yaprağı çözeltisi Amonyak + Gül yaprağı çözeltisi Oluşan Renk Pembe Sari bidir. Buna sa çu Emin A ve B A ve C Yapılan deneyle ilgili; 1. Gül yaprağı çözeltisi sayesinde asit ve bazları bir- birinden ayırt edebiliriz. II. Gül yaprağı çözeltisi asitlerde sari, bazlarda ise pembe renk almaktadır. (çubu uğuna göre A) GoE B) III. Gül yaprağı çözeltisi zaç yağına eklenirse sarı, sönmüş kireç suyuna eklenirse pembe renk olu- şur. İfadelerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız! B) I ve II C) II ve III D) D) I, II ve III 18.