Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

7. Asitler ve Bazlar Fasiküllü Haftalık Kazanım Denemesi 16 YAYINLARI Allstar Haber Kuzey Irak'ta bulunan bir terör örgütü Musul

7.
Asitler ve Bazlar
Fasiküllü Haftalık Kazanım Denemesi 16
YAYINLARI
Allstar Haber
Kuzey Irak'ta bulunan bir terör örgütü Musul çevresinde yaktığı kükürtten yükselen dumanlar,
Türkiye'ye doğru ilerliyor. NASA'nın uydudan görüntülediği duman bulutu, bu akş

7. Asitler ve Bazlar Fasiküllü Haftalık Kazanım Denemesi 16 YAYINLARI Allstar Haber Kuzey Irak'ta bulunan bir terör örgütü Musul çevresinde yaktığı kükürtten yükselen dumanlar, Türkiye'ye doğru ilerliyor. NASA'nın uydudan görüntülediği duman bulutu, bu akşam rüzgarın yükselip güneye dönmesiyle Türkiye'ye taşınacak. Milliyet'e konuşan NTV Meteoroloji Editörü Gökhan Abur, "Bu akşam rüzgar güneye dönecek, yüksek rüzgar sistemleri de etkili olacak. Böylece, SO₂ ve diğer partiküller Türkiye'ye doğru taşınacak. Aynı zamanda Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yanın yağmur bekleniyor. Abur un verdiği bilgiye göre, bölgeyi etkileyecek yüksek nemle birlikte Türkiye topraklarında asit yagmur- I lanı görülebilir. Abur, "SO₂ havadaki nem oranının artmasıyla Sülfirik asite (H₂SO4) dönüşecek, halk dilinde bilinen ismiyle zaç yağı I ifadesini kullandı. 1 1 1 I 1 I 1 Yukarıdaki habere göre yaşanabilecek bir felâketin etkilerini aza indirmek için en kısa sürede yapılması gereken aşağıdakilerden hangisi değildir? A) Evlerimize çıkmayıp kapı ve pencerelerimizi kapatmamız gerekir. B) Arabalarımızı korumak üzerini koruyucu branda ile kapatmalıyız. C) Dışarıya çıkmak zorunda olan kişiler yağmurluk ya da koruyucu kıyafet giymelidir. D) Açık hava müzelerinin üstünü branda ile kapatmalıyız.