Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

aş- ye m mli ni a ni i- H. i www.pelikanyayinevi.com.tr 3. 3.-4. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız. Dergilerin ilk sa

aş-
ye
m
mli
ni
a
ni
i-
H.
i
www.pelikanyayinevi.com.tr
3.
3.-4. soruları aşağıdaki parçaya göre
cevaplayınız.
Dergilerin ilk sayfalarındaki o içindekileri andıran
giriş aslında derginin özünü oluşturuyor. Bilinçli bir
dergi okuru bunu dikkatle okuduktan s

aş- ye m mli ni a ni i- H. i www.pelikanyayinevi.com.tr 3. 3.-4. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız. Dergilerin ilk sayfalarındaki o içindekileri andıran giriş aslında derginin özünü oluşturuyor. Bilinçli bir dergi okuru bunu dikkatle okuduktan sonra dergiye geçiyor. Bundan haberi olmayansa "İçinde neler var acaba?" diye sayfaları karıştırıyor da karıştırıyor. Bir süre sonra aradığını kolay bulamayacağından sıkılı- yor ve bırakıyor dergi okumayı. Ben o kadar kişi ta- niyorum ki okumaktan sıkıldığını dile getiren. Dergi okumak bir ustalık işidir. Herkesin yapacağı bir iş de- ğildir. Şiir okumaya, roman okumaya asla benzemez. Tamamen ayrı bir özelliğe sahiptir. Sıkılganlığı önle- mek için resimlerin, karikatürlerin konulabildiği özgür bir alandır. Dergi okumak bu nedenle çok yönlülüğü de beraberinde getirir. Dergi okumak isteyen bir kişi mutlaka öncesinden bunun alıştırmasını yapmış ol- malıdır. Bu parçada yazarın özellikle üzerinde durduğu düşünce aşağıdakilerden hangisidir? A) Dergiciliğin dünü bugünü ele alındığında gelece- ğe umutla bakılabilir. B) Dergi okurları değişik bir tecrübeye tanıklık ede- ceklerdir. C) Şiir yazmak ve dergilerde yayımlamak zor bir iştir. D) Roman okuru olmak da tıpkı dergi okuru olmak gibi zordur. E) Dergi okuru olmak çok yönlülüğü de gerektirmek- tedir.