Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

da buzlanma ve don olayı Ahmet, fen bilimleri dersinde alüminyum bir kutu ile hazırladığı etkinliği arkadaşlarına göstermiştir.

da buzlanma ve don olayı Ahmet, fen bilimleri dersinde alüminyum bir kutu ile hazırladığı etkinliği arkadaşlarına göstermiştir.
sonucu tatlı su bulunan
gibi gölün dibine kadar
sur kalan sürücü, kapıyı
açamamıştır.
-lerden hangisi
deki göl suyu-
masını enge

da buzlanma ve don olayı Ahmet, fen bilimleri dersinde alüminyum bir kutu ile hazırladığı etkinliği arkadaşlarına göstermiştir. sonucu tatlı su bulunan gibi gölün dibine kadar sur kalan sürücü, kapıyı açamamıştır. -lerden hangisi deki göl suyu- masını engel surile doldu- kuvvet uy- olan göle adığında 1. durum Ahmet öncelikle kutunun içine bir kaşık su koyarak, kutunun ağzı yukarıya bakacak şekilde kutuyu ısıtıcının üzerine koymuştur. Kutu içindeki su kaynayıncaya kadar ısıtmış- tır. Kutunun içinden gaz çıkışı gözlemlemiştir. 2. durum Alüminyum kutuyu maşa yardımı ile ısıtıcı üzerinden alan Ahmet, kutuyu açık ağzı aşa- ğıya gelecek şekilde ters çevirerek hızlıca soğuk suya batırmıştır. Yüksek bir ses ile kutu içe doğru büzülmüştür. Buna göre Ahmet'in etkinliği ile aşağıdaki çıkarımlardan hangisi yapılamaz? A) 1. durumda isinan hava molekülleri yükselerek ortamı terk etmiştir. Alüminyum kutu 2. durumdaki gibi ters çevrildiğinde basınç farkından dolayı içine su girmiştir. C) Alüminyum kutunun içe doğru büzülmesinin sebebi açık hava basıncının kutu içindeki basınçtan büyük olmasıdır. D) Alüminyum kutunun 1. ve 2. durumda farklı şekillerde olmasının sebebi 2. durumda alüminyum kutuya etki eden açık hava basıncının artmasıdır.