Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

Soru Bankası lu k O/benimhocam TEST 2 11. 10. Bizans XI. yüzyılda Anadolu'yu askerî ve ekonomik anlamda ihmal etmiş, daha da köt

Soru Bankası
lu
k
O/benimhocam TEST 2
11.
10. Bizans XI. yüzyılda Anadolu'yu askerî ve ekonomik anlamda
ihmal etmiş, daha da kötüsü halka karşı Ortodokslaştırma
ve Rumlaştırma politikası takip ederek onları baskı altına
tutmaya gayret sarf etmiştir. Anadol

Soru Bankası lu k O/benimhocam TEST 2 11. 10. Bizans XI. yüzyılda Anadolu'yu askerî ve ekonomik anlamda ihmal etmiş, daha da kötüsü halka karşı Ortodokslaştırma ve Rumlaştırma politikası takip ederek onları baskı altına tutmaya gayret sarf etmiştir. Anadolu'nun yerli halkı, Selçuklu ve Türkmen birliklerinin askerî faaliyetleri dolayısıyla korku ve tedirginlik duymuşlarsa da zaman içinde Türklerin hoşgörüye dayalı devlet idarelerini görerek onları takdir etmekten geri durmamışlardır. Bu bilgiden hareketle Bizans'ın uyguladığı politikaların; 1. Bizans İmparatorluğu'nun Anadolu halkının desteğini kaybetmesine, u II. Anadolu topraklarındaki savunma sisteminin ciddi bir zafiyete uğramasına, III. Selçukluların Anadolu'da büyük bir direnişle karşılaşma- dan ilerlemesine durumlarından hangilerinin ortaya çıkmasına yol açtığı söylenebilir? A) Yalmz I B) Yalniz II C) Yalnız III DI ve III 11. Türkiye Selçuklu Devleti'nde esnaf teşkilatları, kendilerine bağlı bütün zanaat dallarını teftiş eder, kesinlikle hilo 10 kötü isciliče izin vermezlerdi E) I, II ve III 1.