Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Binom Formülleri – Binom Ders Notları

Binom Nedir? Binom Formülleri hakkında bilmen gerekenler ve Binom soruları için işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları burada!

2 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 12.03.2022
Binom Formülleri – Binom Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına ve formüllere bakmaya ihtiyaç duyabilirsin. Tekrar yaparken veya soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, her konuda mutlaka görmen gereken ipuçlarını, formülleri, notları senin için derliyoruz! Bu yazımızda Binom Formülleri hakkında bilmen gerekenler ve Binom açılımı soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Binom konusu Sayma ve Olasılık içinde yer alan önemli konulardan bir tanesi. Umarız bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Cihan Hoca tarafından hazırlandı. Cihan Hoca, 2014 Atatürk Üniversitesi mezunu. Geleceğimizin pınarı gençlere yardımcı olmak,hedeflerine ulaşmaları için tecrübelerini paylaşıyor.

Sıralama ve Seçme

Binom Açılımı Kavramı

Lise Matematik

binom formülleri ilk terim terimlerin dereceler toplamı
baştan rninci terim
terimin katsayısı

Şimdi soru çözümlerine devam edebilirsin!

Binom konusunda, bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. Binom konusu ve Binom formülleri, tanım olarak basit görünse de, bu konu pek çok soru tipini barındırıyor. Bilgileri, tanımları ve önemli ipuçlarını öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekli. Matematik Konu Anlatımı videolarımıza göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB Kaynaklarını da incelemen faydalı olabilir.  Kunduz’da şu ana kadar, Binom konulu binlerce soru alanında uzman Matematik eğitmenleri tarafından çözüldü. Aşağıdan soruları inceleyebilirsin!

ifadesi a'nın azalan kuvvetlerine göre açıldığında sabit terim, ortanca terim olup katsayısı 160 tır. Buna göre m + n toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

Lise Matematik

Binom

ifadesi a’nın azalan kuvvetlerine göre açıldığında sabit terim, ortanca terim olup katsayısı 160 tır. Buna göre m + n toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

Hayallerinden vazgeçmediğin, zorluklar karşısında pes etmediğin, daha iyisini elde etmek için tutkunu yitirmediğin hikayen, en güzel başarı hikayesidir! 

 Hikayeni birlikte yazmak için Kunduz ailesi olarak her zaman yanındayız!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL