Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Bölge Kavramı – YKS Coğrafya Ders Notları

Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz, İç, Güneydoğu ve Doğu Anadolu... Bölge Kavramı hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!

11 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 25.09.2020
Bölge Kavramı – YKS Coğrafya Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına , formüllere ve özetlere bakmaya ihtiyaç duyabilirsin. Tekrar yaparken ya da soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, YKS’ye hazırlık sürecinde her konuda mutlaka görmen gereken YKS Coğrafya dersine ait ipuçları, özetleri, formülleri ve notları derlemesi hazırladık!? Bu yazımızda Türkiye Bölgeleri, Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, oğu Anadolu Bölgesi, Bölgelerde Yer Şekilleri, İklim, Nüfus, Tarım, Hayvancılık, Enerji Kaynakları, Sanayi ve çok daha fazlası hakkında bilmen gerekenler ile Bölge Kavramı, Bölgeler ve Özellikleri konusuna ait soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Umarız bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!☀️

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Büşra Hoca tarafından hazırlandı. Büşra Hoca, Yozgat Erdoğan Akdağ Fen Lisesi mezunu. Ahi Evran Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünden yeni mezun oldu. Öğrencilerin lise/üniversite sınavlarına hazırlandıkları bu süreçte deneyimleriyle faydalı olmaya çalışıyor.

Bölge Kavramı, Bölgeler ve Özellikleri

Türkiye Bölgeleri
bölge kavramı
bölge kavramı
karadeniz
bölge kavramı
hayvancılık
bölge kavramı
sanayi
bölge kavramı
marmara
bölge kavramı
marmara hayvancılık
bölge kavramı
sanayi
ege bölgesi iklim
bölge kavramı
ege bölgesi tarım
v
enerji kaynakları
bölge kavramı
sanayi
akdeniz yerşekilleri
akdeniziklimi
bölge kavramı
akdeniz tarım
hayvancılık
bölge kavramı
akdeniz sanayi
bölge kavramı
iç anadolu iklim
bölge kavramı
iç anadolu hayvancılık
bölge kavramı

 

Şimdi soru çözümlerine devam edebilirsin!?

Coğrafya dersinde bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. Bu konu, YKS Coğrafya testi için temel konulardan biri olduğu için iyice pekiştirmen önemli. Türkiye Bölgeleri, Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, oğu Anadolu Bölgesi, Bölgelerde Yer Şekilleri, İklim, Nüfus, Tarım, Hayvancılık, Enerji Kaynakları, Sanayi gibi alt başlıklar pek çok bilgi ve kavram içeriyor. Bu da daha çok soru tipini barındırdığı anlamına gelir. Bu konudan direkt soru gelebildiği gibi, farklı konuların da içinde sıkça geçtiğini görüyoruz. YKS Coğrafya ve okul yazılılarında sıklıkla sorulması tercih edilen konulardan biri.

Bilgileri, tanımları ve önemli ipuçlarını öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekli. Coğrafya konu anlatımı yazılarımıza göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB Kaynaklarını da incelemen faydalı olabilir.? Coğrafya netleri yükseltmedeki anahtar bolca soru çözmek ve yapılamayan soruların doğrusunu öğrenmek. Kunduz’da şu ana kadar, Coğrafya dersinden binlerce soru alanında uzman Coğrafya eğitmenleri tarafından çözüldü.✅ Bölge Kavramı, Bölgeler ve Özellikleri konusuna ait daha fazla soru ve detaylı çözümler görmek istersen, aşağıdaki butona tıklayabilirsin! Uygulamamız içerisinden ücretsiz erişebileceğin soru ve detaylı çözümler ile, bu konudaki hakimiyetini arttırman mümkün!

Aşağıdaki haritada bazı bölgeler renklendirilerek gösterilmiştir. Buna göre renklendirilerek gösterilen alanlard...

Coğrafya

Bölge Kavramı

Aşağıdaki haritada bazı bölgeler renklendirilerek gösterilmiştir. Buna göre renklendirilerek gösterilen alanlard…

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL