Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Endülüs Devleti – İslam Tarihi ve Uygarlığı Ders Notları

İslam Kültür Havzaları Endülüs Devleti, Bağdat, Horasan... İslam Tarihi ve Uygarlığı hakkında bilmen gerekenler ve soru ipuçları burada!

2 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 5.08.2020
Endülüs Devleti – İslam Tarihi ve Uygarlığı Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına ve özetlerine bakmaya ihtiyaç duyabilirsin. Tekrar yaparken ya da soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, her konuda mutlaka görmen gereken ipuçlarını, formülleri, ders notlarını senin için derliyoruz!? Bu yazımızda İslam Kültür Havzaları olan Endülüs Devleti, Bağdat, Horasan hakkında bilmen gerekenler ile İslam Tarihi ve Uygarlığı konusuna ait soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Umarız bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Haşim Hoca tarafından hazırlandı. Haşim Hoca, Hacettepe Üniversitesi Tarih bölümü mezunu. Üniversite sınavına hazırlıkta her zaman öğrencilerin yanınızda olmak için 20 yıllık tecrübesini paylaşıyor.

İslam Kültür Havzaları

1) ENDÜLÜS (İSPANYA)

  • Eğitim Kurumları: Kurtuba ve Gımata Medreseleri
  • Alimler: İbn-i Rüşd, İbn-i Haldun

2) BAĞDAT (IRAK)

  • Eğitim Kurumları: Beytül Hikme, Nizamiye Medresesi
  • Alimler: El-Harezmi, Kindi, Fergani, er Razi

3) HORASAN (ORTA ASYA)

  • Eğitim Kurumları: Nişabur, Belh ve Semerkant Medreseleri
  • Alimler: Ömer Hayyam, Farabi, İbn-i Sina, İmam Gazali

İslam Kültür Havzaları Soru Çözümleri

İslam Tarihi ve Uygarlığı konusunda bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. İslam Tarihi ve Uygarlığı konusu, Tarih dersi için ilk ve temel konulardan biri olduğu için iyice pekiştirmen önemli. Endülüs Devleti, Bağdat, Horasan gibi alt başlıklar pek çok bilgi ve kavram içeriyor. Bu da daha çok soru tipini barındırdığı anlamına gelir. Bu konudan direkt soru gelebildiği gibi, farklı konuların da içinde sıkça geçtiğini görüyoruz. Ders Tarih olunca bu kavramlar, her zaman karşımıza çıkabilir! TYT ve AYT Tarih testlerinde de sıklıkla sorulması tercih edilen konulardan biri.

Bilgileri, tanımları ve önemli ipuçlarını öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekli. Konu anlatımı yazılarımıza göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB Kaynaklarını da incelemen faydalı olabilir. Tarih netleri yükseltmedeki anahtar bolca soru çözmek ve yapılamayan soruların doğrusunu öğrenmek. Kunduz’da şu ana kadar, İslam Tarihi ve Uygarlığı konulu binlerce soru alanında uzman Coğrafya eğitmenleri tarafından çözüldü. Daha fazla İslam Tarihi ve Uygarlığı sorusu ve detaylı çözümlerini görmek istersen, aşağıdaki butona tıklayabilirsin! Uygulamamız içerisinden ücretsiz erişebileceğin soru ve detaylı çözümler ile, bu konudaki hakimiyetini arttırman mümkün!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL