Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

2 Ayda TYT Bitirme Programı (2023 Güncel PDF)

İki ayda TYT programını senin için hazırladık. Yazımızda programda dikkat edilmesi gerekleri ve program PDF'ini bulabilirsin.

4 dakikalık okuma
Ecem tarafından yazıldı, 30.08.2023
2 Ayda TYT Bitirme Programı (2023 Güncel PDF)

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

2 ayda TYT çalışma planı senin için özenle hazırlandı. TYT‘de istediğin kadar ilerleyememiş ya da çalışmaya daha geç başlamış olabilirsin. Ya da sadece TYT‘yi hızlıca bitirip AYT‘ye ağırlık vermek istiyorsundur. Hazırladığımız TYT çalışma programı tam senin için.

TYT çalışma programını hazırlarken sıfırdan başlayan biri için en uygun programı hazırlamaya çalıştık. Programda iyi olduğun konuları AYT konuları ile değiştirebilir yada ilgili konularda hızlı tekrarlar yapabilirsin. Programın tüm detaylarını, nasıl uygulanacağını ve önemli noktalarını ise Youtube videomuzda bulabilirsin.

TYT çalışma planında Türkçe, matematik ve geometri konularında ağırlıklar önemli olduğu için belirtilmiştir. Ancak diğer derslerde konularda kitaplarınızın sıralamasına göre ilerleyebilirsin.

 

 

⬇️ 2 Ayda TYT Bitirme Programının PDF halini indirmek için tıkla

 


TYT Çalışma Programı Nedir?

 

TYT çalışma programı, sadece TYT derslerini ve konularını içeren bir çalışma planıdır. Bu planda öğrencilerin her dersi belli bir düzende takip etmesi ve konuları tamamlaması gerekir. Böylelikle konuları pekiştirerek ilerleyip sınava daha düzenli hazırlanabilirsin.


TYT Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?

 

Sınavın İçeriğini Anla

İlk adım, sınava gireceğiniz konuların ve sınav formatının ne olduğunu tam olarak anlamak. Bu, hangi derslerden sorumlu olduğunuzu ve sınavın nasıl bir yapıya sahip olduğunu bilmek anlamına gelir. Sınavın geçmiş yıllardaki soru ve cevaplarını inceleyerek bu konuda daha fazla bilgi edinebilirsin.


Hedef Belirle

Kendine ulaşmak istediğin hedefleri belirle. Hangi üniversitelere girmek istediğini ve bunun için hangi puanı alman gerektiğini belirlemek önemlidir. Hedeflerine uygun bir çalışma programı oluşturabilirsin.


Program Oluştur

Çalışma programını, sınav tarihine kadar olan süreyi dikkate alarak belirlemeyi unutma. Programını haftalık veya günlük olarak düzenleyebilirsin. Hangi konuları, ne kadar süreyle çalışacağını planlamalı ve programına sadık kalmalısın.


Düzenli ve Disiplinli Ol

Çalışma programına düzenli ve disiplinli bir şekilde uymalısın. Her gün belirli bir zaman diliminde çalışmaya özen göstermelisin. Kendine ufak hedefler belirle ve bunları gerçekleştirmeye çalış. Sürekli olarak çalışma programın güncelleyerek ilerlemeni takip edebilirsin.


Kaynaklarını Belirle

Konuları öğrenmek ve pekiştirmek için güvenilir kaynaklar bulun. Ders kitapları, deneme sınavları, online eğitim platformları veya öğretmenlerinin önerileri gibi kaynakları kullanabilirsin. Önemli olan, sana uygun kaynakları seçmek ve bu kaynakları etkili bir şekilde kullanmaktır.


Deneme Sınavları Çöz

Sınav sürecine alışmak ve zamanlama becerisini geliştirmek için deneme sınavları çözün. Deneme sınavları, eksikliklerini tespit etmene ve çalışma planını gözden geçirmene yardımcı olur. Çözdüğün deneme sınavlarının ardından hatalarını analiz edip eksik olduğun konuları belirlemelisin.


İyi Bir Çalışma Ortamı Oluştur

Verimli çalışabilmek için sessiz, düzenli ve rahat bir çalışma ortamı oluşturun. Dikkatinin dağılmasını önlemek için telefonunu veya diğer dikkat dağıtıcı unsurları kapatın.


Zaman Yönetimine Dikkat Et

Çalışma programını oluştururken zaman yönetimine dikkat edin. Öncelikli konulara daha fazla zaman ayırın, ancak diğer konuları da ihmal etmeyin. Zamanını etkili bir şekilde kullanmak için kendine süre sınırları koy ve zamanını verimli bir şekilde kullanmaya çalış.


Araştır ve Not Tut

Konuları öğrenirken notlar al ve önemli noktaları vurgula. Notlarını düzenli tut ve sınav öncesinde hızlı bir gözden geçirme yapmak için kullan. Ayrıca, konuları daha iyi anlamana yardımcı olması için ek araştırmalar da yapabilirsin.


Kendine Zaman Ayır

Sınav stresinden uzaklaşmak ve zihinsel sağlığına dikkat etmek için düzenli aralıklarla kendine zaman ayır. Spor yapmak, meditasyon yapmak, sosyal etkinliklere katılmak veya hobilerine zaman ayırmak gibi aktiviteler sınav hazırlığı sürecinde de önemlidir.


TYT’ye Çalışmaya Nereden Başlamalıyım?

 

Çalışmaya yukarıda bahsettiğimiz gibi bir TYT çalışma programı hazırlayarak veya eklediğimiz TYT çalışma planını uygulayarak başlayabilirsin. Çalışma programına uyduğun sürece konuları anlayacaksın ve bu durum deneme sınavlarında netlerine olumlu yansıyacak. Çalışma planına bağlı kalarak düzenli ders çalıştığın sürece hedeflerini tek tek gerçekleştirebileceksin.

 

  1. Denemeler: Programın başında bir başlangıç denemesi çözmeni öneriyoruz. Program bittikten sonra da bir kontrol denemesi. Bu denemeler başlangıçta ve program sonunda nerede olduğunu gösterecek. Aynı zamanda 1. ay sonunda Türkçe konuları bitiyor. 1. aydan sonra Türkçe branş denemeleri çözebilirsin.
  2. Konu çalışmaları: Bu program hızlı ve etkili bir şekilde TYT’yi bitirmeyi hedefliyor bu yüzden bazı derslerde hızlı konu çalışmaları yapılmalı. Örneğin programda din kültürü ve felsefe yer almıyor. Bu derslerde özet kitapları ya da Kunduz konu anlatımlarından faydalanabilirsin. Gece yatmadan konuları okuyabilirsin.
  3. Soru çözme: Soru çözme programın çok önemli bir kısmı çünkü konu çalışmalarının yanında konuyu soru çözerek de öğreneceksin. Bu noktada yapamadıklarını öğrenmen ve kaydetmen sonrasında tekrar dönüp çözmeye çalışman konuları sindirmen için önemli.
  4. Tekrarlar: Öğrenme hakkındaki araştırmalar aralıklı çalışmaların öğrenmeyi çok daha kalıcı hale getirdiği yönünde. Bu sebepten programımızda tekrar günleri yer alıyor.

TYT Dersleri


TYT Soru Dağılımı

 

DersSoru Sayısı
Türkçe40
Tarih5
Coğrafya5
Felsefe5
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi5
Matematik30
Geometri10
Fizik7
Kimya7
Biyoloji6

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL