Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Karmaşık Sayı Formülleri – Karmaşık Sayılar Ders Notları

Karmaşık Sayı Formülleri nelerdir? Karmaşık Sayılar, i'nin kuvvetleri, eşlenik kavramı hakkında bilmen gerekenler ve soru ipuçları burada!

3 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 12.10.2021
Karmaşık Sayı Formülleri – Karmaşık Sayılar Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına ve formüllere bakmaya ihtiyaç duyabilirsin. Tekrar yaparken veya soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, her konuda mutlaka görmen gereken ipuçlarını, formülleri, notları senin için derliyoruz!? Bu yazımızda Karmaşık Sayı Formülleri hakkında bilmen gerekenler ve Karmaşık Sayı soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Umarız bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!

Bu notlar, Kunduz eğitmenlerimiz Muzaffer Hoca ve Ayşe Hoca tarafından hazırlandı. Muzaffer Hoca, 2009 Ege Üniversitesi Matematik bölümü mezunu. 10 yıldır farklı özel kurumlarda Matematik öğretmeni olarak çalışıyor. Kunduz ile Eylül 2019’da tanışmış ve bu tarihten itibaren Kunduz’da ortaokul-lise matematik ve geometri branşlarında soru çözüyor. Ayşe Hoca da Matematik öğretmeni. Bir süredir de Kunduz eğitmenleri arasında yer alarak öğrencilere yardımcı olmaya çalışıyor.

İkinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler

Karmaşık Sayılar

Lise Matematik

Karmaşık Sayı – Karmaşık Sayılar Formülleri

Denklemler
karmaşık sayı fomülleri

Eşitlik
eşitlik
a + bi

i’nin Kuvvetleri – i Karmaşık Sayısı
inin kuvvetleri
sayının reel kısmı

Karmaşık Sayının Eşleniği
eşlenik
karmaşık sayı formülleri

Şimdi soru çözümlerine devam edebilirsin!

Karmaşık Sayı Formülleri konusunda, bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. Karmaşık Sayılar, i’nin Kuvvetleri, Eşlenik konuları tanım olarak basit görünse de, bu konu pek çok soru tipini barındırıyor. Bilgileri, tanımları ve önemli ipuçlarını öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekli. Matematik konu anlatımı yazılarımıza göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB Kaynaklarını da incelemen faydalı olabilir. Kunduz’da şu ana kadar, Karmaşık Sayılar konulu binlerce soru alanında uzman Matematik eğitmenleri tarafından çözüldü. Aşağıdan soruları inceleyebilirsin!

a ve b sıfırdan farklı birer gerçel sayı olmak üzere

Lise Matematik

Karmaşık Sayılar

a ve b sıfırdan farklı birer gerçel sayı olmak üzere

Hayallerinden vazgeçmediğin, zorluklar karşısında pes etmediğin, daha iyisini elde etmek için tutkunu yitirmediğin hikayen, en güzel başarı hikayesidir! 

 Hikayeni birlikte yazmak için Kunduz ailesi olarak her zaman yanındayız!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL