Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Kombinasyon Formülleri – Kombinasyon Ders Notları

Kombinasyon Nedir? Kombinasyon Formülleri hakkında bilmen gerekenler ve Kombinasyon soruları için işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları burada!

2 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 12.01.2022
Kombinasyon Formülleri – Kombinasyon Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına ve formüllere bakmaya ihtiyaç duyabilirsin. Tekrar yaparken veya soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, her konuda mutlaka görmen gereken ipuçlarını, formülleri, notları senin için derliyoruz!? Bu yazımızda Kombinasyon Formülleri hakkında bilmen gerekenler ve Kombinasyon soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Umarız bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Cihan Hoca tarafından hazırlandı. Cihan Hoca, 2014 Atatürk Üniversitesi mezunu. Geleceğimizin pınarı gençlere yardımcı olmak,hedeflerine ulaşmaları için tecrübelerini paylaşıyor.


Kombinasyon Formülleri

kombinasyon nedir kombinasyon formülleri
örnek soru
3 gömleği 5 farklı çekmeceye kaç farklı şekilde

Kombinasyon Soru Çözümleri!

Kombinasyon konusunda, bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. Kombinasyon konusu ve Kombinasyon formüller, tanım olarak basit görünse de, bu konu pek çok soru tipini barındırıyor. Bilgileri ve kuralları öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekiyor. Matematik Konu Anlatımı yazımıza da göz attıktan sonra, kendi kaynaklarından sonra MEB Kaynaklarına da göz atmanı tavsiye ediyoruz. Kunduz’da şu ana kadar, Kombinasyon konulu binlerce soru alanında uzman Matematik eğitmenleri tarafından çözüldü. Daha fazla Kombinasyon sorusu ve detaylı çözümlerini görmek istersen, aşağıdaki butona tıklayabilirsin! Uygulamamız içerisinden ücretsiz erişebileceğin soru ve çözümler ile, bu konudaki hakimiyetini arttırman mümkün!

Matematik ve geometri bölümlerinin her birinde beşer soru olmak üzere toplam 10 sorudan oluşan bir sınavın kitapçığında “Matematik ve geometri bölümlerinin her birinden en az ikişer soru olmak üzere sadece 6 soruyu cevaplamalısınız.

MATEMATİK

KOMBİNASYON

Matematik ve geometri bölümlerinin her birinde beşer soru olmak üzere toplam 10 sorudan oluşan bir sınavın kitapçığında “Matematik ve geometri bölümlerinin her birinden en az ikişer soru olmak üzere sadece 6 soruyu cevaplamalısınız.” ifadesi yer almaktadır. Buna göre, Çiğdem cevaplandıracağı 6 soruyu kaç farklı biçimde seçebilir?

Hayallerinden vazgeçmediğin, zorluklar karşısında pes etmediğin, daha iyisini elde etmek için tutkunu yitirmediğin hikayen, en güzel başarı hikayesidir! 

 Hikayeni birlikte yazmak için Kunduz ailesi olarak her zaman yanındayız!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL