Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

LGS Ders Çalışma Programı – 8. Sınıf Çalışma Teknikleri

Bu yazımızda LGS ders çalışma programı hazırlaman için tavsiyeler veriyor ve Kunduz'un sana nasıl destek olabileceğini anlatıyoruz.

3 dakikalık okuma
Yaren tarafından yazıldı, 2.11.2021
LGS Ders Çalışma Programı – 8. Sınıf Çalışma  Teknikleri

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Başarılı olmanın yolu çoğu zaman çok çalışmaktan değil, düzenli ve istikrarlı çalışmaktan geçer. Sınava stressiz ve sakin girmek, tüm sene harcadığın emeğin karşılığını alabilmen için çok önemli. LGS günü kendini rahat hissetmenin olmazsa olmazı ise yeterli birikime ve pratiğe sahip olman. Dönem henüz başlamışken LGS ders çalışma programı hazırlamak 8. sınıfı stressizce geçirmeni sağlayacaktır. LGS için altın değerinde çalışma taktiklerini senin için paylaşıyoruz!

LGS Ders Çalışma Programı Nasıl Hazırlanmalı?

Ders Çalışma Programı 8. Sınıf

Aslında bu soru için tek bir doğru yanıt yok. Çalışma ve molalarını kendi okul, yemek saatlerine göre düzenlemek en iyisi olacaktır. Okuldan döndükten sonra yorgun bir zihinle çalışmaya başlamak yerine, kendine yenilenmek için zaman ayırmanı tavsiye ederiz. Sonrasında okulda işlediğiniz konuları, henüz unutmadan tazelemek çok önemli. Aşaıdaki örnek LGS ders çalışma programında da tekrarlara yer verdik.

Konu tekrarını ne kadar kısa sürede yaparsan, bilgilerin hafızanda yer etmesi o kadar kolay olur. Günlük tekrarlarını tamamladıktan sonra, konuya olan hakimiyetini ölçmek adına testler çözmen doğru olacaktır.

Konu tekrarı ve test çözümü arasındaki süreyi dikkatinin dağılmaması adına kendine göre belirleyebilirsin. Testleri çözdükten sonra en kritik noktaya geliyoruz: Yanlışların analizi! Test çözmedeki amaç, pratiklik kazanmaktan fazlası. Eksik olduğun noktalar ve zorlandığın soru tiplerini, kolayca kavradığın konulardan ayırt ettikten sonra, günün ilerleyen saatlerinde onlara odaklanman gerek. Takıldığın soruların çözümlerini en kısa zamanda öğrenmen, günlük programını aksatmadan tamamlaman için önemli bir adım.

Haftalık LGS Ders Çalışma Programı

8. sınıf ders çalışma programının haftalık bir örneğini aşağıda görebilirsin. Günlük olarak sayısla, sözel derslerin denegeli dağıldığı ve tekrarlar, ödevlere yer ayırdığın bir program senin için iyi olacaktır.

lgs ders çalışma programı

Hangi Derse Ne Kadar Zaman Ayrılmalı?

Gün içinde 3 farklı branş üzerine yoğunlaşmanı tavsiye ederiz. Bir günde çalışacağın bütün derslerin sayısal ya da sözel derslerden oluşması, çalışmaya olan isteğini azaltıp seni yorabilir. Yani sayısal-sözel-sayısal ya da sözel-sayısal-sözel düzeninde konu çalışmak, sıkıldığın noktalarda imdadına yetişecektir. 

Artık Türkçe testinin temelini paragraf sorularının oluşturduğunu hepimiz biliyoruz. LGS puanının yüksek olması için paragraf sorularını hızlı ve doğru yanıtlamak şart. En önemli nokta ise pratik. Her gün dilediğin vakitte çözeceğin 20 paragraf sorusu, sınav günü Türkçe netlerinin yükselmesine oldukça yardımcı olacaktır. 

Son yıllarda yeni nesil matematik sorularına LGS’de sıkça rastlıyoruz. Sınav günü bu soruları çözebilmenin en kolay yolu, olabildiğince farklı tip sorunun çözümlerine hakim olabilmek. Günlük çalışma rutininde mutlaka matematiğe ve test çözümüne yer vermelisin.

Her Gün Kaç Soru Çözülmeli?  

Soru çözmenin mantığı, mümkün olduğu kadar fazla hata tespiti yapabilmek olduğu için çözdüğün soru sayısını kendi eksiklerine göre belirleyebilirsin. Ne kadar fazla soru çözersen o kadar soru tipi göreceğin için günlük rutinindeki test sayısını her geçen gün arttırmak faydalı olacaktır. 

Gün içinde dilediğin bir saatte kitap okuman; kelime haznenin gelişimi, okuma hızının artması ve entelektüel gelişimin için harika bir yöntem. Uykuya rahat dalmanı sağlaması için yatmadan önce okumanı tavsiye ederiz. İyi kitap önerilerine ihtiyacın varsa yazımıza tıkla!

Kendi düzenine ve okul saatlerine göre çalışma programı hazırlaman en doğrusu olacaktır. Kunduz ekibinden Yaren’in 8. sınıf ders çalışma programı hazırlama videosunu izlemeni öneririz:


Ders çalışma programı 8. sınıf önerilerimizi seninle paylaştık. Her ders için değişmeyen kilit nokta bol bol soru çözümü ile pratik yapmak. Çözemediğin sorulara yanıt bulmak istiyorsan sınava hazırlık sürecinde Kunduz hep yanında! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerinden faydalanabilirsin.

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL