Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Logaritma Konu Anlatımı ve Örnek Soru Çözümü

Logaritma konu anlatımı ve örnek soru çözümleri, senin için Kunduz ekibimiz tarafından hazırlandı! Logaritma hakkında bilmen gerekenler bu yazıda!

4 dakikalık okuma
Nurseli Terakye tarafından yazıldı, 7.04.2022
Logaritma Konu Anlatımı ve Örnek Soru Çözümü

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Logaritma konusu, AYT Matematik’te soru gelen konulardan biri. Aynı zamanda Türev gibi konuların da içinde geçiyor. Yani her zaman karşına çıkabilir! Temel logaritma kuralları ve yöntemleri öğrendikten sonra bolca pratik yapman gerekiyor.? Soru çözmeye başladıktan sonra bu konunun sana çok kolay geleceğine eminiz! Kunduz ekibinden Nurseli, logaritma konu anlatımı hakkında senin için çok faydalı bir yazı hazırladı!

Logaritma İpuçları ve Yeni Nesil Soru Çözümü

Kunduz eğitmenlerimiz, TYT ve AYT konuları üzerine canlı dersler yapıyor. Logaritma konusundaki İpuçları ve Yeni Nesil Soru Çözümü video serimizi izlemeni kesinlikle tavsiye ediyoruz. 


Logaritma Nedir? – Logaritma Ne Demek?

aϵR+ ve a≠1 olmak üzere,

  • f: R->R+ , f(x)=xa üstel fonksiyonunun tersi olan f: R+->R , f(x)= logax fonksiyonuna logaritma fonksiyonu denir.
  • f: R+->R , f(x)= lnx fonksiyonuna doğal logaritma fonksiyonu denir ve logex şeklinde de gösterilebilir. Bu ifade, logaritma hesaplarında kullanılan temel cetvelin tabanı Euler sabitinden gelmektedir. Bu konunun tarihsel gelişimini ve kullanıldığı alanları öğrenmen için yazımızın sonuna bununla ilgili bir video ekledim, bu kısa ve öğretici videoyu izlemeni öneririm. ?
logaritma konu anlatımı

Bu konunun soruları adeta bir bulmaca gibidir, eminim sen de soruları çözdükçe hız kazanacak ve tüm konu testlerini seveceksin. Şimdi soruları çözmene yararlı olacak birkaç formülle tanışmaya ne dersin? ?


Logaritma Özellikleri – Logaritma Kuralları

Aslında birçok logaritma özellikleri bir formülden yola çıkılarak oluşturulabilir, bu anahtar formülümüz ise:

logaritma formülü

 

“Koşulun sağ tarafına gidersek (üstel fonksiyon oluşturuyoruz) logaritma kaybolurken a, x’in yerine geçiyor ve x eşitliğin diğer tarafına zıplıyor.” şeklinde görselleştirebilirsin. 

a>0 ve b>0 olmak üzere, 

logaritma özellikleri

 

?Logaritma tabanında bir sayı yazmıyorsa bu ifadenin onluk tabanda yazıldığını gösterir, unutma! Yani log10x yerine genellikle kısaca logx yazılır.


Fonksiyon Grafikleri

logaritma fonksiyonu grafikleri

 


Logaritma Örnek Soru Çözümü

Logaritma konu anlatımı yazımızın sonuna geldik. Konuyu tam olarak anlamak için bol bol soru çözümü yapmak da çok önemli. Logaritma soru çözümü için faydalı olabilecek birkaç soruyu bir araya getirdik. Kunduz’a şu ana kadar bu konudan sorulmuş binlerce sorudan birkaçı senin için burada!?

  1.  

  •  

  •  


☀️☀️☀️

Her ders için değişmeyen kilit nokta bol bol soru çözümü ile pratik yapmak. Çözemediğin sorulara yanıt bulmak istiyorsan sınava hazırlık sürecinde Kunduz hep yanında! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL