Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Sınav Anı Tavsiyeleri – Sınav Esnasında Bunlara Dikkat!

Sınav esnasında dikkat etmen gereken birkaç noktayı senin için listeledik. Senin için yararlı olacağını düşündüğümüz sınav anı tavsiyeleri burada!

3 dakikalık okuma
Ecem tarafından yazıldı, 17.06.2021
Sınav Anı Tavsiyeleri – Sınav Esnasında Bunlara Dikkat!

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Sınav günü yaklaştı, hayallerin için verdiğin emeklerin karşılığını alma günü geldi. Sınav çözdüğün denemelerden farklı olmayacak ama sınavda dikkat etmen gereken birkaç noktayı senin için listeledik. Senin için yararlı olacağını düşündüğümüz sınav anı tavsiyeleri burada, iyi okumalar!

Sınav Anı Tavsiyeleri

  • Dikkat kısıtlı bir kaynaktır sınav öncesinde fazla dikkat bulandırıcı şeyler yapma ki sınava tüm odağını verebilesin. (Instagram’da saatler geçirmek gibi.)
  • En sevdiğin, rahat ettiğin kıyafetini giy. Kıyafetinin metal parçaları olmamalı.
  • Beynini kandırabilirsin, gülümse bu beynine işlerin yolunda gittiğine dair mesaj gönderecek ve stresini kontrol etmeni sağlayacak.
  • Görevlilerin açıklamalarını dikkatli dinle zaten bildiğini düşünme, formları nasıl dolduracağını iyi anla.
  • Sınavda yerinden kalkman yasak bu yüzden masadan bir şey düşerse kalkarak alma gözetmenden rica et.
  • Sınavda yeni bir gidiş yolu deneme, yeni yolun nasıl sonuç vereceğini bilmiyorsun.
  • Turlama taktiğini atlama. Yapamadığın sorulara işaret koy ve sınavın ya da testin bittiğinde geri dön. Matematikte 10 dakika verip çözmediğin sürede 10 sosyal sorusu çözebilirsin. Soruların katsayıları değişmiyor o yüzden test fark etmeksizin en çok doğruyu yapmak amacımız.
  • Sorular herkesin kitapçığında farklı sırada senin ilk sorularına denemedeki en zor sorular denk gelmiş olabilir. O yüzden buna aldırma çok zor sorular sınavın sadece %10’unu oluşturuyor. Senin çözeceğin sorular bir diğer sayfada olabilir.
  • ÖSYM hiç beklemediğin kadar kolay sorular sorabilir. Bu kadar kolay olmaz deme, basit düşün.
  • Süreyi kontrol etmeyi ihmal etme ama sürekli saate bakma, test ortasında ve sonunda saate bakabilirsin.
  • Sorularla inatlaşma, bazen gözünün önündeki bir şeyi göremezsin. Bilinçsiz düşünmenin gücünü bil o soruyu bırakıp diğer sorularla uğraşırken beynin arka planda o soruyu çözmeye devam ediyor. O yüzden soruyu işaretle ve daha sonra soruya geri dön.
  • Testler arasında 3 saniye nefes alıp 6 saniye vererek zihnini tazele.

Sınav Anını Yönetebilmek için Önceden Yapılabilecekler

Uyku Düzenini Korumak!

Sınav günü aslında diğer günler kadar sıradan bir gün. Fakat o güne yüklediğimiz anlamın senin açından önemli olduğu için o günü en iyi yönetebileceğin şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sınavdan öncesi gece de aslında her zamanki gibi bir gece fakat o gece uykunuzu alıp o şekilde sınavın olduğun güne uyanmak güzel bir adım olacaktır. O gece de uykunuzu alabildiğiniz saati yakalayabileceğiniz saatte uyumak önemli. Bu konuda yardımcı olabilecek en iyi seçenek uyku düzeninizi korumak olacaktır. Sınava yüklediğimiz anlamın büyük olmasından kaynaklı heyecanlı bir gece olduğu söylemeden geçemeyiz. Ama şunu bilmekte fayda var ki, o gece heyecandan geç uykuya dalsanız dahi ertesi gün sınava odaklanabilirsiniz.

Sınav Günü Binaya Girmeden Önce;

Sınav günü bina önünde pek çok öğrenci sınava dair heyecanını farklı farklı yaşıyor. Bundan dolayı etrafınızdaki kişileri dinlememek iyi bir tercih olabilir.

Sınavda Turlama Tekniğini Kullan!

Sınav anında sahip olduğumuz stres ya da farklı faktörler okuduğumuz soruyu anlayamamamıza ya da anlasak dahi  o an çözemememize neden olabilmekte. Özellikle TYT’nin bir hız sınavı olduğunuzu düşündüğümüzde Turlama tekniğini uygulamak iyi bir seçenek olacaktır. Turlama tekniğinden kabaca bahsetmek gerekirse, emin olmadığımız, henüz cevaba karar veremediğimiz, soruyu biraz daha uğraşıp çözebileceğimizi düşündüğümüz ama o an nasıl bir ilerleyeceğimizi bilemediğimiz ve soru hakkında hiçbir fikrimizin olmadığı soruları yanına belirlediğiniz sayfaya geri döndüğünüzde size kendini hatırlatacak bir işaret bırakmanız ve o sorulara geri dönmenizdir. Turlama tekniği ile alakalı çeşitli modellerde bulunmakta bu konu hakkında daha fazla bilgi almak adına araştırmanızı öneririz.

☀️ Umuyoruz ki bu son süreci en sağlıklı şekilde geçirirsin! Ekibimizden daha fazla ipucu almak istersen, Blog sayfamıza göz atabilirsin.

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL