Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Tıp Fakültesi Hakkında Bilmen Gerekenler

Tıp Fakültesi öğrencileri ve mezunları ile konuşarak okul ile ilgili bilgi topladık. Tıp fakültesi ve doktorluk hakkında bilmen gerekenler burada!

3 dakikalık okuma
Sonnur tarafından yazıldı, 14.01.2022
Tıp Fakültesi Hakkında Bilmen Gerekenler

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Tıp hakkında bilgileri senin için derledik. Tıp okumak zor mu, tıpta bölüm ne zaman seçilir, tıp okumak için gereken özellikler neler, hangi dersler var sorularını tıp fakültesi öğrencileri cevapladı. 


Tıp Fakültesi Hakkında Genel Bilgi

Tıp Fakültesi, genel olarak sağlık sorunlarını düzeltmek, hastaları iyileştirmek, yaşam kalitesini artırmak üzerine çalışır. Bölüm mezunları doktor unvanıyla mezun olur. Eğer uzmanlık yapmazsa acil, toplum sağlığı merkezi gibi kurumlarda pratisyen hekim olarak çalışır. Uzmanlık (4 ya da 5 yıllık bir eğitim) yaparsa da seçtiği bölüme göre hastanelerde çalışabilir. Kendi kliniğini açabilir.


Lisans programı neler içerir? – Tıp Fakültesi Dersleri

Tıp Fakültesi eğitim sistemi, okuldan okula küçük değişiklikler gösterebiliyor. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Alperen, bölümünün programını şu şekilde anlattı:

Tıp eğitimi 3 fazdan oluşmaktadır. Birinci faz Klinik öncesi eğitim tıp eğitiminin ilk 3 yılını oluşturur. Her yıl 4-5 komite bulunmaktadır. Bunlar vücuttaki sistemler ve ya hücre hasarı gibi başlıklar olabilir. Her komite ilgili dersler değişebilmektedir.

Örneğin üriner sistem komitesinde anatomi patoloji farmakoloji mikrobiyoloji dahiliye çok görülmekteyken, bir başka komite psikiyatri, immünoloji, halk sağlığı, histoloji, biyokimya çok görülebilir. Ortalama 2 ay süren komitelere ek olarak sene boyu süren mesleki eğitim dersleri vardır. Her dersin pratiği ayrı şekilde ilgili lablarda olduğu gibi mesleki becerilerin de hem teorik hem pratik eğitimi verilmektedir.

Bunlar hastayla iletişim, kan alma, öykü alma, tiroit muayenesi gibi bir çok başlık altındadır. İkinci faz eğitimi kliniktedir ve genel olarak hastane içerisinde staj olarak geçer. Teorik eğitimi alınan derslerin derin bir şekilde hem öğrenilmesi hem bilgilerin uygulanması söz konusudur.

Faz 1 sınavları genel olarak test sorularından oluşmakta olup staj döneminde sınavlar sözel ağırlıklı olmaktadır. Son sene ise intörnlük dönemidir. Tıp eğitimi bir anlamda bitmiştir artık öğrenilenleri uygulama zamanıdır. Çok çalışılır ve eğer uzmanlık okumak isteyen öğrenciler varsa TUS için hazırlıklar yapılarak dershaneye gidilir ders çalışılır :)”


Tıp okumak için gereken özellikler neler:

Tıp fakültesi ve doktorluk, insanlarla ilgili bir meslek olduğu için buna uygun kişisel özellikler gerektiriyor O nedenle aile tavsiyesi, kulaktan dolma bilgileri bir kenara bırakarak  gerçekten bu bölümü istediğinden emin olmalısın. Üniversite seçimi konusunda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Dilara, hastane ve binaların özelliğine dikkat çekiyor:

“Hastanemiz araştırma hastanesi olduğu için farklı vakalar görme olanağı daha fazla, bu da büyük bir avantaj. Buna karşılık temel tıp binasındaki sınıflar bazen yetersiz ve konforsuz. Ancak eğitim, staj konusunda genel bir eksiklik yok.”

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Döne, okulunun avantajlarını ve dezavantajlarını şu şekilde anlattı:

“Anatomi dersinde kadavra göremiyoruz. Sadece maket kullanıyoruz. Bu önemli bir dezavantaj bence. Bir de dönemler çok kalabalık. Tüm dönem derse gittiğinde amfiye sığmayabiliyoruz. Tıp fakültelerinin %90’ının kullandığı komite sistemini kullanıyoruz. Hoca anlamında her bölümde 2 ya da 3 hoca var (teorik bölümler için). Fakülte kütüphanesi 00.00’a kadar açık. “

Tıp fakültesi hakkında bilgi paylaşımı senin için tıp fakültesi öğrencileri tarafından yapıldı. Umarız faydalı olmuştur. Tıp fakültelerinde okul seçimi oldukça önemli. Aşağıda farklı üniversitelerden tıp fakültesi hakkında bilgi edinebilirsin.

Ondokuz Mayıs Tıp Hakkında Bilmen Gerekenler
Çukurova Tıp Fakültesi Hakkında Bilmen Gerekenler
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hakkında Bilmen Gerekenler
Gazi Tıp Fakültesi Hakkında Bilmen Gerekenler

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL