Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

10 (1) Van Gölü, birçok doğal ve tarihî güzelliği birlikte barındırıyor. (II) Urartu Krallığı'nın başkenti de MÖ X ve VIII. yüzy

10 (1) Van Gölü, birçok doğal ve tarihî güzelliği birlikte
barındırıyor. (II) Urartu Krallığı'nın başkenti de MÖ
X ve VIII. yüzyıllar arasında, bu gölün doğu kıyıla-
rında kurulmuş. (III) Van Gölü sahilleri boyunca pek
çok Ermeni kilisesi ve manastır kalın

10 (1) Van Gölü, birçok doğal ve tarihî güzelliği birlikte barındırıyor. (II) Urartu Krallığı'nın başkenti de MÖ X ve VIII. yüzyıllar arasında, bu gölün doğu kıyıla- rında kurulmuş. (III) Van Gölü sahilleri boyunca pek çok Ermeni kilisesi ve manastır kalıntıları bulunuyor. (IV) Bunların en iyi korunanı ise bir hikâyeye de konu olan Akdamar Adası'nda bulunan X. yüzyıla ait kili- se. (V) Kilise, Kral Gagik Artzruni tarafından 915 ve 921 yılları arasında inşa edilmiş. (VI) Dış duvarlarda- ki rölyefler kutsal kitaptan "Âdem ve Havva", "Yunus ve Balina", "Golyat" gibi hikâyeler anlatıyor. (VII) Çok zengin mimari süslemelere sahip kilisenin dış cephe- lerinde, kuşaklar hâlinde dolanan bu kabartmalar İncil ve Tevrat'tan alınan konular dışında, Ermeni tarihiyle ilgili kişiler, prensler, krallar ve azizleri de tasvir ediyor. Bu parça iki paragrafa ayrılmak istense ikinci pa- ragraf hangi cümleyle başlar? A) II. B) III. C) IV. D) V. E) VI.