Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin aşağıdaki maddelerinden hangi

10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler tarafından
ilan edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin
aşağıdaki maddelerinden hangisi diğerlerinin de
dayanağı olarak değerlendirilebilir?
A) Hiç kimseye işkence yapılamaz; zalimce, insanlık dışı
veya onur kırıc

10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin aşağıdaki maddelerinden hangisi diğerlerinin de dayanağı olarak değerlendirilebilir? A) Hiç kimseye işkence yapılamaz; zalimce, insanlık dışı veya onur kırıcı davranışlarda bulunulamaz ve ceza verilemez. B) Herkesin, her nerede olursa olsun, hukuksal kişiliğinin tanınması hakkı vardır. C) Hiç kimse kölelik veya kulluk altında bulundurulamaz, kölelik ve köle ticareti her türlü biçimde yasaktır. D) Herkes irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal veya başka bir görüş, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğuş veya herhangi bir başka ayrım gözetilmeksizin bu bildirgeyle ilan olunan bütün haklardan ve özgürlüklerden yararlanabilir. EY Herkes yasa önünde eşittir ve ayrım gözetilmeksizin yasanın korunmasından eşit olarak yararlanma hakkına sahiptir.