Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

12 4. Kutadgu Bilig, X. yüzyıl Karahanlılar devri Türk-İslam kültürünün bir ürünü olup Islami dönem Türk kültürünün ilk manzum s

12
4. Kutadgu Bilig, X. yüzyıl Karahanlılar devri Türk-İslam kültürünün bir ürünü olup Islami dönem Türk kültürünün ilk
manzum siyasetnâmesidir. Bu eserde yer alan ifadelerden biri şöyledir:
"Zulüm yanan ateştir, yaklaşanı yakar. Kanun su gibidir, akarsa n

12 4. Kutadgu Bilig, X. yüzyıl Karahanlılar devri Türk-İslam kültürünün bir ürünü olup Islami dönem Türk kültürünün ilk manzum siyasetnâmesidir. Bu eserde yer alan ifadelerden biri şöyledir: "Zulüm yanan ateştir, yaklaşanı yakar. Kanun su gibidir, akarsa nimet yetiştirir. Ey hâkim, memleketi uzun süre yönetmek istersen kanunu doğru yürütmeli ve halkı korumalısın. Kanun ile ülke genişler ve dünya düzene girer. Zulüm ile ülke eksilir ve dünya bozulur." Yalnız bu bilgiler dikkate alındığında aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz? A) Adaletli bir yönetim oluşturulması istenmektedir. By Halka karşı koruyucu bir devlet modeli sunulmuştur. C) Adaletin yerine getirilmesi için kanunun doğru uygulanması önerilmiştir. Devlet, kamu hizmetlerinin görülmesi amacıyla yurttaşa bazı yükümlülükler getirmiştir. + E) Yasal korumanın hukuki bir çerçevede saptanması gerektiği ifade edilmiştir.