Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Soru:

14. Aşağıda bir yangın tüpünün kesiti ve çalışma prensibi verilmiştir. Tetik Çıkış Borusu Çelik Tank Karbondioksit Toz Karışım Y

14. Aşağıda bir yangın tüpünün kesiti ve çalışma prensibi verilmiştir.
Tetik
Çıkış Borusu
Çelik Tank
Karbondioksit
Toz Karışım
Yangın esnasında tetik çekilerek karbondioksit gazının dışarı çıkması sağlanır. Karbondioksit gazıyla
beraber dışarı çıkan toz ka

14. Aşağıda bir yangın tüpünün kesiti ve çalışma prensibi verilmiştir. Tetik Çıkış Borusu Çelik Tank Karbondioksit Toz Karışım Yangın esnasında tetik çekilerek karbondioksit gazının dışarı çıkması sağlanır. Karbondioksit gazıyla beraber dışarı çıkan toz karışım yanan madde üzerinde bir tabaka oluşturarak alevi engeller. Yangın tüplerinin çalışma prensibi ve yapısıyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamalardan hangisi doğrudur? A) Yangın tüplerinin çalışması için açık hava basıncinin çok az olması gerekir. B) Tankın çelik yerine esnek bir malzemeden yapılması gaz basıncının daha fazla olmasını sağlardı. C) Düzeneğin çalışması tüp içindeki gaz basıncının açık hava basıncından fazla olmasıyla sağlanır. D) Tetiğin çekilmesi ile açık hava basıncı tüp içinde bulunan toz karışımın dışarı çıkmasını sağlar.