Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

19. Ahmet ara tatilde köyüne dedesini ziyarete gitmiştir. Bu ziyareti sırasında köyün yan tarafındaki dağın yamacında çocukların

19.
Ahmet ara tatilde köyüne dedesini ziyarete gitmiştir. Bu ziyareti
sırasında köyün yan tarafındaki dağın yamacında çocukların
kar üzerinde kaydığını görmüştür. Bunu üzerine Ahmet kayak
yapılan yere gidip kaymaya çalışmaktadır. Fakat ayakka-
bılarının kı

19. Ahmet ara tatilde köyüne dedesini ziyarete gitmiştir. Bu ziyareti sırasında köyün yan tarafındaki dağın yamacında çocukların kar üzerinde kaydığını görmüştür. Bunu üzerine Ahmet kayak yapılan yere gidip kaymaya çalışmaktadır. Fakat ayakka- bılarının kışlık bot olmasından dolayı diğer çocuklar kadar uzağa kayamamaktadır. Bu durum Ahmet için büyük bir sorun olmuştur. Yukarıda Ahmet'in ara tatilde başından geçen bir olay anlatıl- maktadır. Buna göre Ahmet'in yaşadığı sorun ile ilgili aşağıdaki seçeneklerden hangisi yanlıştır? A) Ahmet'in sorununun nedeni ayakkabılarının altının fazla pürüzlü olmasından dolayı sürtünmenin fazla olmasıdır. B) Ahmet ayakkabılarının etrafına bir poşet geçirirse sorununu çözülebilir. C) Ahmet'e etki eden sürtünme kuvveti diğer çocuklara etki edenden daha fazladır. D) Ahmet ve diğer çocuklar yamaçtan kayarken hareketlerini zorlaştıran sadece hava direncidir.