Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

3. İslam'ın ilime verdiği büyük önem sebebiyle ilk yıllardan itibaren İslam kültür ve medeniyeti oluşmaya başlamıştır 6. İslam m

3. İslam'ın ilime verdiği büyük önem sebebiyle ilk yıllardan
itibaren İslam kültür ve medeniyeti oluşmaya başlamıştır 6.
İslam medeniyetinde gelişen bilim ve bilim anlayışı, sade
Islam dünyasını değil Haçlı Seferleri, Akdeniz ticaretinin
gelişmesi, İslam f

3. İslam'ın ilime verdiği büyük önem sebebiyle ilk yıllardan itibaren İslam kültür ve medeniyeti oluşmaya başlamıştır 6. İslam medeniyetinde gelişen bilim ve bilim anlayışı, sade Islam dünyasını değil Haçlı Seferleri, Akdeniz ticaretinin gelişmesi, İslam fetihleri, İspanya'da kurulan medreseler ve tercüme faaliyetleri gibi durumlar sayesinde Avrupa'y da etkilemiştir. Bu etki aralıksız olarak XVIII. yüzyıla kada devam etmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu durumun Avrupa'daki sonuçlarından biri olarak gösterilemez? A Rönesans ve Reform hareketlerinin başlaması B) Islam dünyasına yönelik savaşların azalması C) Arapçadan tercümelerin yoğunlaşması D) Hristiyanlığın ilk dönemleri hakkında bilgilere ulaşılması E) Bilim adamlarının yetişmesi ve sayısının artması Hz Mubo 7.