Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

3. TEST 16 Bir hununin dar yüzeyine boru, geniş yüzeyine ise plastik balon bağlanıyor. Plastik borunun diğer ucuna U borusu bag

3.
TEST 16
Bir hununin dar yüzeyine boru, geniş yüzeyine ise plastik balon bağlanıyor. Plastik borunun diğer ucuna U borusu bag
Tanıp içlerinde eşit hacimlerde su ve alkol bulunan kaplar kullanarak aşağıdaki işlemler yapılıyor.
40 cm
Su
40 cm
Alkol
Plastik

3. TEST 16 Bir hununin dar yüzeyine boru, geniş yüzeyine ise plastik balon bağlanıyor. Plastik borunun diğer ucuna U borusu bag Tanıp içlerinde eşit hacimlerde su ve alkol bulunan kaplar kullanarak aşağıdaki işlemler yapılıyor. 40 cm Su 40 cm Alkol Plastik boru nu Plastik Balon Huni Basing U borusu SIVI 1. İşlem: Huni suyun 20 cm derinliğine kadar daldırılıp U borusundaki sıvının yükselmesi h, olarak ölçülüyor. 2. işlem: Huni alkolün 20 cm derinliğine kadar daldırılıp U borusundaki sıvının yükselmesi h₂ olarak ölçülüyor. 3. işlem: Huni suyun 25 cm derinliğine kadar daldırılıp U borusundaki sıvının yükselmesi h, olarak ölçülüyor. U borusundaki yükselmeler arasında h₂> h₁ > h₂ ilişkisi olduğu bilindiğine göre, 1. Sıvı yoğunluğu ile sivi basıncı doğru orantlıdır. II. Sivilar derinliği arttıkça sıvı basıncı da artar. III. Sivilar üstüne uygulanan basıncı aynen iletir. çıkarımlarından hangilerine ulaşılabilir? (Su yoğunluğu, alkolden büyüktür.) A) I ve Il B) I ve Ill C) II ve III D) I, II ve Ill TES 1.