Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

4. D) Uluslararası alanda kurduğu ittifakların işe yaradığı E) Diş politikada kapitülasyonları bir araç olarak kullandığı Sevr B

4.
D) Uluslararası alanda kurduğu ittifakların işe yaradığı
E) Diş politikada kapitülasyonları bir araç olarak kullandığı
Sevr Barış Antlaşması'nın maddeleri TBMM'de tartışılırken
Karahisar Milletvekili Nebil Efendi, bu antlaşmayla ilgili ola-
rak "Boşuna

4. D) Uluslararası alanda kurduğu ittifakların işe yaradığı E) Diş politikada kapitülasyonları bir araç olarak kullandığı Sevr Barış Antlaşması'nın maddeleri TBMM'de tartışılırken Karahisar Milletvekili Nebil Efendi, bu antlaşmayla ilgili ola- rak "Boşuna yorulmuşlar, Türkiye'ye yok diyeydiler daha iyi ederlerdi." demiştir. Nebil Efendi'nin bu tepkisinde Sevr Barış Antlaşması'nın aşağıdaki maddelerinden hangisinin daha az etkili ol- duğu savunulabilir? A) Osmanlı maliyesi tamamen İtilaf Devletlerinin deneti- minde olacaktır. B) İzmir ve çevresi üzerindeki egemenlik haklarının kulla- nimi Yunanistan'a devredilecektir. C Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgeleri Ermenis- tan yönetimine bırakılacaktır. D) Osmanlı Devleti'nde yaşayan her topluluk dil, din ve mezhep özgürlüğünü kullanabilecek ve herkes eşit ola- caktır. E) Mardin, Urfa, Antep ve Suriye Fransızlara bırakılacak; Adana'dan Kayseri ve Sivas'ın kuzeyine kadar olan bölge Fransız nüfuzunda olacaktır. Diğer sayfaya geçiniz.