Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

7. go, olduğu düşünülen manyetik alan vardır. Bu alan zegenin çekirdeğinde sivi haldeki metallerin sebep Dünya'nın manyetik Güne

7. go,
olduğu düşünülen manyetik alan vardır. Bu alan
zegenin çekirdeğinde sivi haldeki metallerin sebep
Dünya'nın manyetik Güney ve Kuzey kutuplarını
şekildeki gibi oluşturuyor.
Coğrafi
Kuzey kutup
Magnetik
Güney kutup
Coğrafi
Ekvator
IN
Magnetik.
Ekvator

7. go, olduğu düşünülen manyetik alan vardır. Bu alan zegenin çekirdeğinde sivi haldeki metallerin sebep Dünya'nın manyetik Güney ve Kuzey kutuplarını şekildeki gibi oluşturuyor. Coğrafi Kuzey kutup Magnetik Güney kutup Coğrafi Ekvator IN Magnetik. Ekvator Magnetik Kuzey kutup Coğrafi Güney kutup Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yan- lıştır? A) Bu manyetik alan biz insanları Güneşten gelen radyasyon işinlarından korur. B) Güneşten gelen elekromanyetik radyasyonla- rin kutup bölgelerine itilmesi ile kutup ışımaları oluşur. C) Pusulamızdaki N kutbu Dünya'nın coğrafi ku- zey kutbu tarafından çekilir ve yönümüzü bul- mamızı sağlar. D) Dünya'nın manyetik Kuzey Kutbuyla coğrafi Güney Kutbu arasında bir acı vardır. E) Dünya'nın manyetik alanı elektronik cihazları dış evrenlerin manyetik alanlarından korur.